DCC Nederland presenteert bekroonde PAM-oplossing van Senhasegura op IDM Europe 2022

DCC-Nederland

DCC Nederland, een Value Added Distributeur met oplossingen voor netwerkbeheer en -beveiliging, is aanwezig op IDM Europe, het Identity Management event dat plaatsvindt op 4 oktober in het Van der Valk Hotel in Utrecht. DCC toont hier onder meer de bekroonde Privileged Access Management (PAM)-oplossing van Senhasegura. CIO’s, CISO’s en IT-beheerders zijn uitgenodigd om langs te komen op de stand en te leren hoe zij hun organisaties kunnen beschermen door de toegang van privileged accounts tot netwerken, servers, databases en apparaten te beheren, te monitoren en te rapporteren.

 

 

 

 

Op de stand van DCC Nederland kunnen bezoekers onder meer horen over de Gartner Peer Reviews. Dit zijn beoordelingen door inkopers en managers, die Senhasegura 4,9 sterren (van 5) toekennen en waarvan 98% zegt dat zij de PAM-oplossing aanraden.

Privileged Access Management (PAM) is het beschermen van geprivilegieerde gebruikers. Dit zijn de accounts die toegang hebben tot alle systemen, applicaties en data hebben om deze naar behoren te laten functioneren. Denk aan algemene IT-beheerders, systeemmedewerkers, netwerkspecialisten, DevOps-specialisten en natuurlijk het management zelf. Maar tegenwoordig zijn dit ook vaak automatiseringssystemen, API’s en andere software-oplossingen.

“Via het PAM-platform konden we alle aangesloten apparaten in onze netwerkinfrastructuur goed beheren, van endpoints en switches tot firewalls en servers. Het gebruik van de tool is vrij intuïtief en eenvoudig, en we hebben nooit klachten gehad van gebruikers over de bruikbaarheid ervan. Het is mogelijk om gemakkelijk rapportages te genereren van alle uitgevoerde acties. De fijnmazigheid van de privileges binnen de oplossing is een van de beste die we ooit hebben gezien en past zich aan een reeks scenario's en use cases in de organisatie aan”, aldus een van de beoordelaars.

Richard van Zundert, Business Development Manager van DCC Nederland: “De Gartner Peer Reviews concluderen dat het PAM-platform van Senhasegura een concrete lifecycle aan functionaliteit biedt, inclusief account discovery, netwerkmonitoring, wachtwoorden, beveiligde sessies, toegangsbeheer en rapportages. We kijken er daarom naar uit om de bezoekers van onze stand op IDM Europe hierover te informeren. De inloggegevens van geprivilegieerde gebruikers worden beschouwd als de ‘sleutels van het koninkrijk’, en dat maakt ze tot een van de favoriete doelwitten van cybercriminelen bij bedrijven van elke omvang en in elke marksector. Volgens de deelnemers aan de Gartner Peer Reviews is een keuze voor Senhasegura meer dan het aanpakken van IT-beveiligingsrisico's, het is het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit.”

Meer over
Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1