Datto optimaliseert partnerervaring met SaaS Protection 2.5 release

Datto

Datto, Inc., wereldwijde leverancier van cloudgebaseerde software- en technologieoplossingen geleverd via MSP's (Managed Service Providers), maakt een nieuwe versie van Datto SaaS Protection beschikbaar. Deze 2.5-versie verbetert de gebruikerservaring doordat het intuïtiever te beheren en gemakkelijker te integreren is in bestaande systemen.

De verbeteringen komen op een kritiek moment nu bedrijven wereldwijd zijn overgestapt op nieuwe werkmodellen waarbij medewerkers vanuit verschillende locaties werken. Hun overstap naar de cloud is mede daardoor versneld, waardoor de vraag naar managed services aanzienlijk is toegenomen. Volgens respondenten van Datto's Global State of the MSP Report 2020 maakt 62% van hun klanten momenteel gebruik van Microsoft365-clouddiensten. Van de respondenten die dit gebruik nu nog niet zien, verwacht 70% dat klanten alsnog binnen twee jaar zullen volgen.

Een veel voorkomende misvatting van organisaties is dat hun SaaS-data automatisch wordt beschermd. SaaS-leveranciers benadrukken echter het belang van eigen beveiliging bij deze systemen en bevelen diverse oplossingen aan om te zorgen voor gegevensbescherming, bedrijfscontinuïteit, compliance en beveiligingseisen die verder gaan dan de beperkte eigen recovery-mogelijkheden van Microsoft365 en G Suite. Datto SaaS Protection 2.5 is speciaal ontwikkeld voor MSP's en biedt het vertrouwen dat de kritieke Microsoft365- en G Suite-data van eindklanten beschermd is tegen downtime en permanent gegevensverlies in de cloud.

De belangrijkste updates voor Datto SaaS Protection zijn onder andere:

  • Gestroomlijnde client onboarding: Bescherm de kritieke clouddata van klanten in enkele minuten met een vereenvoudigde installatie en een simpeler onboarding proces.

  • Flexibele retentie: Gebruikers kunnen kiezen tussen instellingen die oneindig veel cloud-retentie mogelijk maken en tijdsgebaseerde retentie om flexibel te kunnen voldoen aan de individuele behoeften van elke eindklant.
  • Intuïtief en gebruiksvriendelijk beheersportaal: Bepaal snel en eenvoudig het aantal licenties dat in gebruik is, meet de winstgevendheid en bekijk de back-upstatus van de klant in één oogopslag.

"We zijn blij dat we waardevolle feedback van partners hebben kunnen verwerken om het aanbod van onze SaaS Protection te verbeteren en de innovatie te leveren die hen helpt om effectief in te spelen op opkomende behoeften van hun eindklant", zegt Radhesh Menon, Chief Product Officer bij Datto. "Datto Saas Protection is het snelst groeiende product in ons portfolio en de 2.5 release biedt bescherming op maat, voorspelbare winstgevendheid en de gestroomlijnde selfservice-aankoopervaring die onze partners nodig hebben".

Bestaande Datto partners hebben toegang tot de service via https://portal.dattobackup.com/. Voor meer informatie kunt u zich aanmelden voor Datto's SaaS Protection 2.5: July Launch Event op woensdag 15 juli of bezoek https://pages.datto.com/DattoSaaSProtection2.5.html.

 

Meer over
Lees ook
Matrix42 waarschuwt voor gebrek aan inzicht in Oracle Java-installaties

Matrix42 waarschuwt voor gebrek aan inzicht in Oracle Java-installaties

Er is bij bedrijven en organisaties veel onduidelijkheid over het gebruik van Oracle Java. Dit gebrek aan transparantie kan leiden tot grote problemen én flinke kosten met zich meebrengen bij Oracle software-audits. Dat stelt Silke Henderson-Stuenkel, werkzaam als senior product manager bij softwareleverancier Matrix42.

DigiCert Trust Lifecycle Manager voor een vertrouwde digitale infrastructuur

DigiCert Trust Lifecycle Manager voor een vertrouwde digitale infrastructuur

DigiCert, gespecialiseerd in digitaal vertrouwen, introduceert DigiCert Trust Lifecycle Manager. Dat is een uitgebreide oplossing voor het realiseren van digitaal vertrouwen welke CA-onafhankelijk certificaatmanagement en PKI-services combineert. DigiCert Trust Lifecycle Manager integreert nauw met DigiCert’s vertrouwde services voor het eenvoudig1

Venafi integreert beheer machine-identiteiten met VMware Tanzu

Venafi integreert beheer machine-identiteiten met VMware Tanzu

VMware heeft het Venafi Control Plane voor het beheren van alle gebruikte machine-identiteiten geïntegreerd met Tanzu Service Mesh. Deze integratie biedt gebruikers van Tanzu de mogelijkheid om hun servicemesh te integreren met een vertrouwde certificeringsinstantie (CA) naar keuze, ter ondersteuning van Transport Layer Security (mTLS) tussen Kube1