Data dump van de Shadow Brokers te koop voor 20.000 euro

hacker

De Shadow Brokers, een cybercrimegroepering die eerder NSA-exploits online publiceerden, gaat maandelijks een dump publiceren met exploits. Wie toegang wil krijgen tot deze dump, wordt geacht een bedrag ter waarde van ongeveer 20.000 euro in de cryptovaluta Zcash overmaken.

Dit meldt de groep in een bericht dat is gepubliceerd op steemit. De groep kondigde eerder al aan via een abonnementsmodel exploits te willen gaan verkopen. De maand juni is de eerste maand waarin deze exploits zullen worden vrijgegeven. Voor een bedrag van 100 Zcash, omgerekend zo’n 20.000 euro, krijgen geïnteresseerden toegang tot de exploits van de maand juni. Wie toegang wil tot de dump van juli zal opnieuw in de buidel moeten tasten.

Aangeleverd via e-mail

Wie de data dump wil aanschaffen wordt geacht het geld over te schrijven naar een specifiek adres en hierbij een e-mailadres op te geven waarop de koper bereikbaar is. Kopers krijgen vervolgens een bevestigingsmail toegestuurd van hun aankoop. De data dump en het wachtwoord waarmee deze ontsleuteld kan worden wordt tussen 1 juni en 17 juni 2017 verstuurd.

De 'Shadow Brokers Data Dump of the Month'-dienst werd eerder deze maand aangekondigd. De groep liet toen weten onder andere exploits voor webbrowsers, routers, handsets en Windows 10 te willen lekken. Daarnaast zou de data dump gestolen gegevens van Swift-betalingsaanbieders en centrale banken bevatten, evenals netwerkdata van Russische, Chinese, Iraanse of Noord-Koreaanse nucleaire activiteiten.

Meer over
Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.