Cybersecurity experts willen einde aan oorlog tussen privacy en security

privacy-prive-private-marmit

Een groep cybersecurity experts verenigt hun krachten en wil in discussie gaan met overheidsfunctionarissen om de oorlog tussen privacy en security te beëindigen. Via het Digital Equilibrium Project willen de experts een productief dialoog opzetten over de balans tussen beveiliging en privacy in een verbonden wereld.

Het Digital Equilibrium Project presenteert zijn eerste paper tijdens een debat dat op 1 maart wordt gehouden op de RSA Conference in het Amerikaanse San Francisco. De groep wil deze paper ook aanbieden aan de Amerikaanse president Obama, het Huis van Afgevaardigheden en congresleden.

Vragen

In de paper worden vier vragen gesteld die volgens de experts van groot belang zijn voor de discussie:

  • Welke werkwijzen moeten organisaties omarmen om hun doelen te behalen en de privacy van hun klanten en andere aandeelhouders te beschermen?
  • Hoe kunnen organisaties de bescherming van hun digitale infrastructuur blijven verbeteren en methodieken voor privacy management omarmen die hun werknemers beschermen?
  • Welke methodieken voor privacy management zouden overheden moeten omarmen om burgerrechten en verwachtingen van privacy te behouden en tegelijkertijd zeker te stellen dat hun burgers, organisaties en kritieke infrastructuur beschermd zijn?
  • Welke normen zouden landen moeten omarmen om hun soevereiniteit te beschermen en tegelijkertijd zowel wereldwijde handel als samenwerking tegen criminele en terroristische dreigingen mogelijk te maken?

De groep hoopt met het project en de bijbehorende paper beide zijde in de privacy-security discussie te overtuigen de onderliggende problemen die zij zien beter te bespreken. In zijn aankondiging verwijst het project rechtstreeks naar de recente strijd tussen de FBI en Apple over het verzwakken van de beveiliging van een iPhone. Een rechter heeft Apple opgedragen de FBI te helpen toegang te krijgen tot de iPhone van één van de terroristen achter de aanslag in het Amerikaanse San Bernardino.

Lees ook
Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Niemand weet wat ‘The Next Big Thing’ in het dreigingslandschap wordt. Wat wel mogelijk is, is terugkijken naar 2023, opvallende gedragingen van actoren identificeren en een gefundeerde inschatting maken van wat 2024 mogelijk in petto heeft.

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

De scheidslijn tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) is aan het vervagen. Om goed te functioneren zijn OT-apparaten steeds afhankelijker van data en IoT-functies. Dat zorgt echter ook voor een verhoogd risico en nieuwe securityuitdagingen. Securityleverancier TXOne specialiseert zich op het snijvlak waar IT en OT overl1