Cybersecurity experts willen einde aan oorlog tussen privacy en security

privacy-prive-private-marmit

Een groep cybersecurity experts verenigt hun krachten en wil in discussie gaan met overheidsfunctionarissen om de oorlog tussen privacy en security te beëindigen. Via het Digital Equilibrium Project willen de experts een productief dialoog opzetten over de balans tussen beveiliging en privacy in een verbonden wereld.

Het Digital Equilibrium Project presenteert zijn eerste paper tijdens een debat dat op 1 maart wordt gehouden op de RSA Conference in het Amerikaanse San Francisco. De groep wil deze paper ook aanbieden aan de Amerikaanse president Obama, het Huis van Afgevaardigheden en congresleden.

Vragen

In de paper worden vier vragen gesteld die volgens de experts van groot belang zijn voor de discussie:

  • Welke werkwijzen moeten organisaties omarmen om hun doelen te behalen en de privacy van hun klanten en andere aandeelhouders te beschermen?
  • Hoe kunnen organisaties de bescherming van hun digitale infrastructuur blijven verbeteren en methodieken voor privacy management omarmen die hun werknemers beschermen?
  • Welke methodieken voor privacy management zouden overheden moeten omarmen om burgerrechten en verwachtingen van privacy te behouden en tegelijkertijd zeker te stellen dat hun burgers, organisaties en kritieke infrastructuur beschermd zijn?
  • Welke normen zouden landen moeten omarmen om hun soevereiniteit te beschermen en tegelijkertijd zowel wereldwijde handel als samenwerking tegen criminele en terroristische dreigingen mogelijk te maken?

De groep hoopt met het project en de bijbehorende paper beide zijde in de privacy-security discussie te overtuigen de onderliggende problemen die zij zien beter te bespreken. In zijn aankondiging verwijst het project rechtstreeks naar de recente strijd tussen de FBI en Apple over het verzwakken van de beveiliging van een iPhone. Een rechter heeft Apple opgedragen de FBI te helpen toegang te krijgen tot de iPhone van één van de terroristen achter de aanslag in het Amerikaanse San Bernardino.

Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.