Cybersecurity Expert Fox-IT en opleider Security Academy bundelen krachten

FOX-IT

Security Academy en Fox-IT gaan samenwerken in het aanbieden van opleidingen op het gebied van cyber security. De visies van beide gerenommeerde aanbieders (“Praktisch toepasbare kennis” en “For a more secure society”) sluiten goed aan bij de behoefte aan hoogwaardig opgeleide professionals.


Per 1 februari is begonnen met het openstellen van elkaars portfolio aan de bestaande relaties en de markt. Daarnaast zullen experts van Fox-IT worden ingezet bij de cursussen van de Security Academy.


In een volgende fase zullen beide opleidingsportfolio’s worden geïntegreerd en nieuwe cursusonderwerpen en -titels worden geïntroduceerd.


De behoefte in de markt aan goed opgeleide deskundigen groeit met de toenemende afhankelijkheid van IT en de dreigingen die onder meer door cybercriminaliteit ontstaan. De samenleving is gediend met een breed en specialistisch aanbod, waarbij de kennis wordt overgedragen door experts met praktijkervaring én didactische kwaliteiten.


Hans Valkenhoff (Manager Academy bij Fox-IT): “Wij zijn blij met deze bundeling van krachten. De schaalbaarheid en slagkracht van Security Academy is een goede basis om onze experts optimaal in te zetten om de maatschappij veiliger te maken. Met hen kunnen we onze expertise maximaal benutten”.
Rick Strijbos (Managing Director bij Security Academy): “Vanuit onze visie dat experts uit de praktijk de beste leermeesters zijn, zijn wij ontzettend blij met deze samenwerking. Fox-IT heeft top-experts en wij hebben veel opleidingservaring op verschillende niveaus in huis. De bundeling van deze krachten geeft de markt wat er nu nodig is: Top-deskundigen voor wie kennis delen een roeping is. Zo kunnen we voldoen aan de toenemende vraag naar hoogwaardige praktisch toepasbare kennis.”

Lees ook
Kaspersky werpt licht op het ransomware-ecosysteem

Kaspersky werpt licht op het ransomware-ecosysteem

Ransomware ligt op het puntje van ieders tong wanneer bedrijven cyberbedreigingen bespreken waarmee ze in 2021 waarschijnlijk te maken zullen krijgen. Aanvallers hebben hun merken opgebouwd en zijn brutaal in hun opmars als nooit tevoren. Het nieuws over organisaties die worden getroffen door ransomware staat consequent op de voorpagina's van kranten.

NTT Global Threat Intelligence Report: stijging van 300 procent in aanvallen van opportunistic targeting

NTT Global Threat Intelligence Report: stijging van 300 procent in aanvallen van opportunistic targeting

NTT Ltd., publiceert zijn 2021 Global Threat Intelligence Report (GTIR). In het rapport staat omschreven hoe hackers profiteren van de wereldwijde destabilisatie door hun pijlen te richten op essentiële sectoren en veelvoorkomende kwetsbaarheden die het resultaat zijn van de verschuiving naar remote access.

Operatie TunnelSnake: Kaspersky legt onbekende rootkit bloot

Operatie TunnelSnake: Kaspersky legt onbekende rootkit bloot

Het onderzoek naar de campagne begon toen Kaspersky een reeks waarschuwingen van ontving bij de detectie van een unieke rootkit binnen de beoogde netwerken. Deze rootkit, die de naam Moriya kreeg, was bijzonder ontwijkend dankzij twee kenmerken.