Cybercriminelen stelen creditcardgegevens bij hotelketen

creditcard2

De hotelketen Mandarin Oriental is slachtoffer geworden van een cyberaanval. Hackers wisten malware aan te brengen op Point of Sale systemen (kassasystemen) in een aantal vestigingen van het bedrijf en wisten creditcardgegevens van klanten buit te maken.

Mandarin Oriental bevestigt in een verklaring op haar website te zijn aangevallen door onbekende hackers. De hotelketen beschikt in totaal over 45 hotels verspreid over de hele wereld, waaronder ook vestigingen in Europa en de Verenigde Staten. Een deel van deze vestigingen zou door de malware zijn getroffen.

Veel onduidelijkheid

Rond de hack is nog veel onduidelijkheid. Zo is niet bekend om hoeveel hotels het gaat, welke hotels dit precies zijn en wanneer de malware op de systemen aanwezig is geweest. Daarnaast is ook onduidelijk hoeveel creditcardgegevens de hackers hebben weten te stelen en hoeveel klanten slachtoffer zijn geworden van de cyberaanval.

Mandarin Oriental benadrukt in de verklaring de bescherming van klantgegevens serieus te nemen en andere hoteleigenaren op de hoogte te hebben gesteld van het incident. Daarnaast werkt het bedrijf samen met zowel creditcardmaatschappijen, opsporingsinstanties als forensische experts om haar digitale beveiliging te verbeteren. De malware is inmiddels van de kassasystemen van het bedrijf verwijderd.

Meer over
Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1