Cybercriminelen slaan toe bij Vietnamese bank

hacker

De Vietnamese bank Tien Phong is aangevallen door cybercriminelen. Doordat frauduleuze transacties vroegtijdig werden opgemerkt kon de aanval worden tegengehouden.

Dit meldt Reuters. Het nieuws volgt kort op een waarschuwing van SWIFT dat opnieuw een bank door cybercriminelen is getroffen. Hierbij riep SWIFT zijn 11.000 leden op alert te zijn op cyberaanvallen. Het is niet duidelijk of SWIFT doelt op de aanval op Tien Phong.

Hackers sloegen in april toe bij de centrale bank van Bangladesh. Hier wisten zij met behulp van frauduleuze transacties ruim 80 miljoen dollar weg te sluizen naar buitenlandse rekeningen. Door een spelfout in één van de frauduleuze transacties werd erger voorkomen. De aanvallers wilden in totaal 900 miljoen dollar stelen.

Lees ook
Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?