Cybercriminelen profiteren van populariteit Netflix

Cybercriminelen liften mee op het succes van Netflix. Hackers stelen Netflix inloggegevens en verkopen deze vervolgens door op de zwarte markt, of stelen bankgegevens van Netflix gebruikers.

Dit blijkt uit onderzoek van Symantec. Cybercriminelen kiezen hierbij in veel gevallen voor één van de twee volgende methodes:

  • Malware - De eerste aanval is een malware campagne die bankgegevens probeert te stelen van geïnfecteerde computers waarop de kwaadaardige documenten zijn gedownload. Gebruikers worden gelokt door valse advertenties die goedkopere of vrije toegang geven tot Netflix.
  • Phishing - De tweede aanval is bedoeld om inloggegevens te verkrijgen door phishing-campagnes die gebruikers doorlinken naar valse Netflix-websites en waar vervolgens wordt gevraagd om inloggegevens, persoonlijke informatie en betaalgegevens.

Verkoopmodellen

De gestolen gegevens worden vervolgens op internet te koop aangeboden. Symantec heeft verschillende verkopers gevonden, die hierbij ieder een eigen werkwijze hanteren. Zo kiezen sommige cybercriminelen ervoor Netflix accounts los te verkopen. Via de ‘Netflix Shop’ worden de accounts bijvoorbeeld aangeboden voor 0,25 dollarcent per stuk bij een minimale afname van vier accounts.

Andere cybercriminelen kiezen voor een abonnementsvorm, waarbij klanten betalen voor toegang tot gekraakte accounts die worden aangeboden via een ‘Netflix Generator’. Deze geeft gebruikers met één druk op de knop nieuwe inloggegevens voor de online videodienst. Klanten kunnen per week (10 dollar) of maand (20 dollar) betalen voor toegang tot de accounts. Voor 30 dollar beloven de cybercriminelen gebruikers levenslang toegang te geven tot de Netflix Generator.

symantec-netflix-generator
Meer over
Lees ook
Gegevens van 1.000 Telfort-klanten op straat door malafide app

Gegevens van 1.000 Telfort-klanten op straat door malafide app

De gegevens van ruim duizend Telfort-klanten liggen op straat nadat een cybercrimineel hen met een nepapp voor Windows Phone wist te misleiden. Dit blijkt uit onderzoek van de Gelderlander. De app 'Abonnement Status' is in de Windows Store en is voorzien van het officiële logo van Telfort. De app lijkt hierdoor voor onoplettende gebruikers een ec1

Van phishing verdachte student blijft voorlopig op vrije voeten

Van phishing verdachte student blijft voorlopig op vrije voeten

Een 24-jarige student van de Saxion Hogeschool in Deventer die door de Verenigde Staten (VS) wordt verdacht van deelname aan een phishingaanval blijft voorlopig op vrije voeten. Dit heeft het gerechtshof in Leeuwarden bepaald. De VS hebben om uitlevering van de 24-jarige Vietnamees die in Deventer studeert gevraagd. Het gerechtshof in Leeuwarden1

'Energiesector is een populair doelwit van hackers'

'Energiesector is een populair doelwit van hackers'

Dat hackers zich zeker niet alleen bezig houden met het aanvallen van websites is al langer duidelijk. Allerlei sectoren zijn geliefde doelwitten voor cybercriminelen. Een voorbeeld hiervan is de energiesector. 7,6 procent van alle gerichte cyberaanvallen was in de eerste helft van 2013 op deze sector gericht. Dit meldt beveiligingsbedrijf Symante1