Cybercriminelen kraken 20 miljoen Taobao accounts

Cybercriminelen zijn erin geslaagd 20 miljoen Taobao accounts, de Chinese tegenhanger van eBay, te hacken. De Chinese politie heeft in verband met de hack een aantal hackers opgepakt.

taobao Taobao is onderdeel van de Chinese IT-gigant Alibaba. Dit bedrijf benadrukt tegenover Reuters dat Alibaba’s systemen niet zijn gehackt. De cybercriminelen zouden een database met 99 miljoen gebruikersnamen en wachtwoorden in handen hebben die eerder zijn buitgemaakt bij andere websites. Met deze inloggegevens hebben zij geprobeerd in te loggen op Taobao. Met 20,59 miljoen inloggegevens konden de aanvallers inloggen op de website.

De aanval zou medio oktober zijn opgezet en is door Alibaba in november ontdekt. Het bedrijf heeft gebruikers op de hoogte gesteld van de cyberaanval en hen verzocht hun wachtwoord te wijzigen.

Meer over
Lees ook
Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1