Cryptshare gecertificeerd voor NTA 7516

foto certificering team Cryptshare-breed

Cryptshare is sinds 1 augustus als een van de drijvende krachten achter de totstandkoming van de NTA 7516 norm met het product Cryptshare nu ook officieel gecertificeerd voor NTA 7516.

 

Sinds eind 2018 is Cryptshare actief betrokken geweest bij het uitwerken van de NTA 7516. Daar waar de AVG niet specifiek aangaf waaraan de beveiliging van een e-mail bericht moest voldoen,doet de NTA 7516 dit wel. Daarnaast maakt deNTA 7516 ook duidelijk waaraan een organisatie moet voldoen om medische gegevens veilig met een e-mail te mogen versturen. De jarenlange internationale ervaring van Cryptshare bleek van grote meerwaarde bij de totstandkoming van de norm. Voor Cryptshare is de standaardisatie van veilige e-mail en het verhogen van de veiligheid in het algemeen het uitgangspunt geweest om intensief een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en totstandkoming van de NTA 7516.

 

Toegevoegde waarde NTA 7516

 

In 2010 introduceerde Cryptshare als eerste leverancier het veilig e-mailen in Nederland. Van wetgeving was op dat moment geen sprake, maar toch waren er al voldoende bedrijven die de noodzaak van veilige communicatie inzagen. In de jaren die volgden ontstond een wildgroei in de markt van ‘veilige’ e-mail aanbieders, zonder dat daarbij sprake van onderlinge afstemming was en met verschillende interpretaties van wat veilig e-mailen zou moeten zijn. Met de komst van de NTA 7516 norm is duidelijkheid gecreëerd over wat veilig e-mailen inhoudt en wanneer een e-mail voldoende beveiligd is. Met de NTA 7516 is dus een minimum eis gecreëerd waaraan een veilige e-mail moet voldoen.

 

Daarnaast regelt de norm ook de onderlinge uitwisselbaarheid tussen verschillende veilige e-mail oplossingen, de zogenaamde interoperabiliteit. Met de norm zijn de beschikbare oplossingen volwassener geworden en is de markt duidelijker voor de klant. Zo kan de keuze van de passende veilige e-mail oplossing objectief beoordeeld worden. De behoefte vanuit de zorg met als doel medische persoonsgegevens beter te kunnen beschermen was aanleiding voor de totstandkoming van de NTA 7516. Inmiddels blijkt dat de Cryptshare for NTA 7516 functionaliteit ook voor andere sectoren een welkome aanvulling is voor het veilig mailen met de voordelen van interoperabiliteit. Naast de zorg hebben ketenpartners zoals lokale overheden en de juridische sector ook te maken met de communicatie van medische gegevens waarmee de norm ook buiten de zorg relevant is en deze partijen ook baat hebben bij onderlinge uitwisselbaarheid van veilige e-mail. Cryptshare is dan ook blij met deze certificering veel van haar klanten te kunnen helpen met Cryptshare for NTA 7516.

 

Voordelen Cryptshare for NTA 7516

 

General manager Benelux Lucien Barink: “De norm is goed voor de markt, klanten hebben door de onderlinge uitwisselbaarheid nu de mogelijkheid om een vrije keuze te maken die onafhankelijk is van het gebruik van andere producten bij hun communicatie partners. Wij hebben ons product Cryptshare geschikt gemaakt om te voldoen aan de NTA 7516. Daarmee bieden wij onze klanten een gecertificeerd product en helpen wij henmet de volledige ondersteuning om hun werkwijze zo in te richten dat ze ook als organisatie kunnen voldoen aan de norm.

 

Met Cryptshare bieden wij onze klanten zelf de keuze waar ze de installatie willen opstellen, in hun eigen omgeving die on premise kan zijn maar ook in hun eigen (private) cloud omgeving. Daarmee heeft Cryptshare een unieke propositie die om veel minder veiligheidseisen vraagt welke wel van toepassing zijn voor volledig cloud gebaseerde oplossingen. Een groot aantal eisen uit de NTA 7516 bepaalt waaraan de beveiliging van een dergelijke omgeving moet voldoen en zijn niet van toepassing voor Cryptshare. Voor onze klanten betekent dit minder complexiteit, snellere implementatie en lagere kosten in aanschaf en gebruik. Wij zijn trots op het behalen van het certificaat. De reactie van Brand Compliance over de kwaliteit van ons product en professionaliteit van onze organisatie was veelzeggend. Als Brand Compliance ons een rating had mogen geven, had wat weeen A+ status gekregen, aldus de consultant.Voor ons een prachtige afsluiting van een interessante en enerverende periode”.

 

Meer weten

Meer informatie over de Cryptshare for NTA 7516 Connector is te verkrijgen via deze link.

 

 

 

Lees ook
LANCOM Systems viert 20-jarig bestaan

LANCOM Systems viert 20-jarig bestaan

LANCOM Systems, leidende Europese fabrikant van netwerk- en security-oplossingen voor het bedrijfsleven en de publieke sector, kijkt dit jaar terug op 20 jaar bedrijfs- en IT-geschiedenis “Made in Germany”. Het in Würselen gevestigde bedrijf vierde zijn verjaardag op 19 mei met een ceremonie in Aken. Naast klanten en partners waren belangrijke politici...

Qualys stimuleert groei en succes bij klanten met verbeterd partnerprogramma

Qualys stimuleert groei en succes bij klanten met verbeterd partnerprogramma

Qualys, leverancier van cloudgebaseerde compliance-, beveiligings- en IT-oplossingen, kondigt vandaag aan dat het zijn betrokkenheid bij het kanaal versterkt met de lancering van een verbeterd kanaal- en integratiepartnerprogramma.

i-PRO mini – Kleinste op AI gebaseerde bewakingscamera op de markt

i-PRO mini – Kleinste op AI gebaseerde bewakingscamera op de markt

i-PRO, wereldwijd toonaangevend op het gebied van professionele beveiligingsoplossingen voor bewakingstoepassingen, heeft zijn nieuwe i-PRO mini-netwerkcamera geïntroduceerd. De i-PRO mini is van pocketformaat maar biedt een volledige AI-analysefunctionaliteit, en vertegenwoordigt daarmee de volgende generatie van kleinere, onopvallende slimme camera's...