Criminelen stelen klantgegevens van Verizon Enterprise Solutions

hacker4-gabor-kalman

1,5 miljoen klantgegevens van Verizon Enterprise Solutions zijn in handen gevallen van criminelen na een cyberaanval. De zaak is voor Verizon extra pijnlijk, aangezien Verizon Enterprise Solutions zelf beveiligingsdiensten levert.

Dit meldt beveiligingsonderzoeker Brian Krebs in een blogpost. De gestolen gegevens worden op internet te koop aangeboden. Kopers kunnen alle klantgegevens aanschaffen voor 100.000 dollar. Wie liever een deel van de gegevens koopt kan ervoor kiezen de data in stukken van 100.000 klantgegevens te kopen, waarvoor 10.000 dollar wordt gevraagd.

Verizon zegt op de hoogte te zijn van de hack. Het beveiligingslek dat tijdens deze aanval is misbruikt is inmiddels gedicht en getroffen klanten worden door Verizon op de hoogte gesteld van de diefstal. Het bedrijf stelt dat uitsluitend ‘basale contactinformatie' van een aantal klanten is buitgemaakt bij de aanval.

Lees ook
Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Hoewel de eerste door AI gegenereerde cyberaanval nog officieel gedocumenteerd moet worden, zal kunstmatige intelligentie naar verwachting ook in security zijn impact gaan hebben. Sterker nog, AI wordt nu al door cybercriminelen ingezet en bijvoorbeeld gebruikt om phishingmails bij te slijpen. En nieuwe bedreigingen komen door AI waarschijnlijk no1

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing laaide na een kleine dip in het eerste kwartaal van 2023 weer stevig op. Dat blijkt uit het Cy-Xplorer-rapport 2023 van Orange Cyberdefense. Dit zijn de 10 meest opvallende trends uit het rapport.

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Barracuda Networks heeft zijn 2023 Spearphishing Trends Rapport gepubliceerd. Daaruit blijkt dat ruim twee derde (68%) van de ondervraagde organisaties in de Benelux in 2022 het slachtoffer was van spearphishing. Dat is beduidend hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 50 procent. Ook doen bedrijven in de Benelux aanzienlijk langer over het detec1