Creditcard van PayPal-baas gekloond door cybercrimineel

creditcard2

Cybercriminelen zijn erin geslaagd de creditcard van PayPal-baas David Marcus te klonen. Dit gebeurde tijdens een bezoek van de CEO aan Groot-Brittannië.

The Register meldt dat de creditcard zou zijn gekloond nadat een nog onbekende cybercrimineel een skim-apparaat aanbracht op een creditcardlezer. De creditcard van Marcus werd door dit apparaat gehaald en op deze wijze gekopieerd. Vervolgens heeft de crimineel meerdere frauduleuze transacties gedaan met de gestolen creditcard.

Marcus beschrijft het incident op zijn Twitter-account en merkt hierbij op dat zijn creditcard niet gekloond zou zijn als de winkelier betalingen met PayPal zou hebben geaccepteerd. De PayPal-CEO grijpt het incident dan ook aan om reclame te maken voor zijn eigen betalingsdienst.

Lees ook
Infographic: lichaamstaal zegt veel over social engineering

Infographic: lichaamstaal zegt veel over social engineering

Het Japanse Gengo heeft een interessante infographic opgesteld over de rol van lichaamstaal bij social engineering. Zoals bekend is social engineering een belangrijk hulpmiddel voor cybercriminelen om bijvoorbeeld inloggegevens van gebruikers los te krijgen. Hoewel de infographic verder gaat dan 'enkel en alleen' security-gerelateerde vormen van n1