Coursepath helpt online cursussen te bouwen voor security-professionals

Organisaties kunnen vanaf vandaag snel en gemakkelijk hun eigen online cursussen maken en hosten in de cloud. In de e-learning omgeving Coursepath, een initiatief van de makers van Viadesk, kunnen bedrijven een online academy starten om bijvoorbeeld security-professionals op te leiden.

Coursepath is een online platform waarmee men in enkele stappen een cursus kan aanbieden. De cursus wordt opgebouwd door het eenvoudig en intuïtief invullen van didactische content als tekst, vragen, foto’s en video. Rondom de cursus staat een sociaal netwerk: iedere deelnemer heeft een eigen profiel, kan berichten posten en reageren op vragen van anderen. Voortgang en resultaten van deelnemers worden automatisch bijgehouden.

Organisaties kunnen hun online academy voorzien van een eigen domeinnaam, logo en kleur, zodat de omgeving aansluit op de huisstijl. Ook kunnen SCORM-modules naadloos geïntegreerd worden in Coursepath, waardoor bestaand cursusmateriaal niet weggegooid hoeft te worden. Daarnaast is Coursepath volledig responsive: cursussen kunnen gemaakt en gevolgd worden op desktop, tablet en smartphone. Zo kunnen deelnemers zelf bepalen waar en wanneer ze hun lessen doorlopen.

Social learning

Oprichters Marc Leidner en Mujibor de Graaf, als eigenaren van Viadesk experts op het gebied van enterprise social media, spelen met Coursepath in op de toenemende vraag naar efficiënte online kennisoverdracht binnen organisaties. Onderzoek van IBM wijst uit dat organisaties die e-learning tools gebruiken hun productiviteit met 50 procent kunnen verhogen. Consultancyfirma Bersin & Associates kwam recentelijk tot de conclusie dat bedrijven met een sterke ‘leercultuur’ 46 procent meer kans maken om marktleider te worden binnen hun industrie.

Coursepath moet voor bedrijven een ideale tool vormen om nieuwe medewerkers in te werken, om producttrainingen te geven en om medewerkers bij te scholen binnen een vakgebied. Niet in de laatste plaats omdat het platform ‘social learning’ stimuleert: samen leren, kennis delen en elkaar op weg helpen. “Mensen gebruiken social media tegenwoordig zowel zakelijk als privé. Maar online leren is nog steeds niet veranderd: dat behelst vaak een statische module waar je in je eentje doorheen moet”, vertelt De Graaf. “Coursepath laat mensen binnen de organisatie elkaar opleiden. Ervaren collega’s kunnen vragen van jonge medewerkers beantwoorden en specialisten kunnen allrounders van bepaalde productinformatie voorzien.”

Doe-het-zelf

Coursepath wordt vandaag gelanceerd, maar draait al even in een betaversie. Meerdere commerciële partijen, waaronder Horizon Training & Development, hebben de e-learning omgeving getest. De gebruiksvriendelijke interface blijkt hoge ogen te gooien. De Graaf: “We zijn uitgegaan van het doe-het-zelf-principe, het maken van de cursus is zo makkelijk en intuïtief dat je als organisatie nooit meer iemand hoeft in te huren.”

“Bovendien is de fase waarin pioniers de markt betraden met omslachtige en dure e-learning tools gelukkig voorbij”, vult Leidner aan. “Wij komen nu met betaalbare standaardtechnologie waar de kinderziektes uit zijn. Zo wordt een eigen online academy financieel en praktisch haalbaar voor alle organisaties, ongeacht de grootte.”

Geïnteresseerden kunnen Coursepath 30 dagen gratis uitproberen. Daarna kan een maandelijks abonnement afgesloten worden met een tarief op basis van het aantal gebruikers, vanaf 99 euro.

Meer over
Lees ook
NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De cloud zoals wij die nu kennen, bestond twintig jaar geleden nog niet. Ook waren er geen Internet of Things (IoT)-sensoren en zelfs niemand wist wat Gmail was. De cyberdreigingen en tactieken van cybercriminelen ontwikkelden zich de afgelopen twee decennia sterk. Maar dat geldt ook voor de oplossingen.

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault, aanbieder van oplossingen die databescherming en cyberweerbaarheid naar hybride clouds brengen, introduceert vandaag Commvault Cloud, powered by Metallic AI. Met dit unieke platform kunnen IT- en security-teams de cyberweerbaarheid van hun organisatie ingrijpend verbeteren in een tijd waarin hacks en ransomware-aanvallen aan de orde van1