Continental neemt automotive security bedrijf Argus over

De Duitse fabrikant van onder meer banden, remsystemen en stabiliteitssystemen Continental neemt Argus Cyber Security over. Dit Israëlische bedrijf is gespecialiseerd in cybersecurity voor de automotive industrie.

Auto’s zijn steeds vaker verbonden met het internet, waardoor de voertuig kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen. Argus ontwikkelt en levert oplossingen voor het beveiligen van de software in auto’s. Het bedrijf richt zich hiermee op autofabrikanten, fleet management bedrijven, autodealers en leveranciers van aftermarket connectiviteitsoplossingen voor auto’s.

Met de overname van Argus wil Continental zijn positie op de markt voor cybersecurity oplossingen voor de automotive industrie versterken. Argus wordt onderdeel van Elektrobit, een dochterbedrijf van Continental dat is gespecialiseerd in embedded software oplossingen en diensten voor de automotive industrie. De bedrijven gaan gezamenlijk meerlaagse end-to-end security oplossingen en diensten ontwikkelen, waaronder intrustion detectie en preventie en fleet cyber security health monitoring en management oplossingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een security operations center (SOC).

continental-argus
Meer over
Lees ook
Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet voegt een nieuwe oplossing toe aan zijn aanbod van ruim 40 door AI ondersteunde security-producten. Het gaat om Fortinet Advisor, een generative AI (GenAI) assistant. Fortinet Advisor maakt momenteel deel uit van FortiSIEM, de security information & event management (SIEM)-oplossing van Fortinet, en FortiSOAR, zijn security orchestration,1

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Nu de behoefte aan veilig werken exponentieel toeneemt, is het beveiligen van externe en hybride werknemers een steeds groter probleem geworden. Voorheen gebruikten bedrijven beveiliging architecturen die gebaseerd waren op het beschermen van medewerkers die werkzaam waren in on-premises kantooromgevingen.

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.