Consumenten kiezen voor NAS door zorgen over veiligheid van cloud

data

NAS-systemen zijn populair onder consumenten. In het eerste kwartaal van 2015 zijn 6,7 miljoen ‘persoonlijke’ en ‘instapniveau’ NAS-systemen verkocht. De systemen zijn hiermee populairder dan de cloud.

Dit concludeert IDC. Volgens het onderzoeksbureau kiezen veel consumenten ervoor hun data op te slaan op een NAS-systeem in plaats van de cloud. Vooral zorgen over de veiligheid van data in de cloud zou hiervoor de aanleiding zijn.

Vooral persoonlijke en instapniveau NAS-systemen zijn populair. Een persoonlijke NAS heeft volgens IDC één of twee harde schijven. Een instapniveau NAS is een stuk groter en kan drie tot maar liefst twaalf harde schijven bevatten. NAS-systemen met 1 tot 3TB opslagruimte zijn onder consumenten het populairst.

Lees ook
Vooruitblik 2024 E-Storage: Waarom zou je Bitcoins betalen?

Vooruitblik 2024 E-Storage: Waarom zou je Bitcoins betalen?

2023 kunnen we zien als een kantelpunt. Waar organisaties zich tot nu toe vooral hebben gericht op de preventie van cyberaanvallen, is bij velen nu het bewustzijn gegroeid dat dit niet meer voldoende is.

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.