Commvault lanceert vroegtijdig waarschuwingssysteem Metallic ThreatWise

commvault400300

Commvault, leider in intelligente datadiensten voor on premises-, cloud- en SaaS-omgevingen, maakt vandaag de beschikbaarheid bekend van Metallic ThreatWise, een vroegtijdig waarschuwingssysteem dat proactief bedreigingen ontdekt en neutraliseert om hun negatieve impact op data en bedrijfsprocessen te minimaliseren.

ThreatWise geeft Commvault een nieuwe invulling aan informatiebeveiliging door in een vroegtijdig waarschuwingssysteem te voorzien dat geen andere aanbieder in de industrie te bieden heeft. Threatwise gebruikt nagebootste IT-activa in productieomgevingen als proactief lokmiddel, detecteert de aanvallen van hackers en bewapent organisaties met tools om hun data te beschermen. Commvault breidt tegelijkertijd ook zijn machine learning-technologie, kritieke bedreigingsdetectie en aanvullende databeveiliging uit naar het bredere platform, dat vanaf vandaag beschikbaar is.

Volgens een enquête die deze maand door de Enterprise Strategy Group werd uitgevoerd had slechts 12% van alle IT-managers er vertrouwen in dat ze over de juiste tools en locatieonafhankelijke bescherming beschikten om al hun data op locatie en in de cloud met dezelfde effectiviteit te beschermen.[1]

“Onze enquête onder IT-managers met directe kennis van, en invloed op, de bedrijfsstrategie voor databescherming leverde verrassende resultaten op. Het is duidelijk dat veel IT-afdelingen niet over adequate tools beschikken om geniepige ransomware-aanvallen op productieomgevingen in een vroeg stadium te detecteren en te neutraliseren”, zegt Jon Oltsik, Senior Principal Analyst en fellow bij de Enterprise Strategy Group. “Makers van ransomware maakten lange tijd gebruik van encryptie, maar hanteren inmiddels nieuwe afpersingstechnieken die verder gaan dan het verspreiden van malware, zoals het naar buiten smokkelen van data. Gegevensherstel biedt geen uitkomst voor gevoelige bedrijfsinformatie die naar het Dark Web is gelekt.”  >

 

“Gegevensherstel is van groot belang, maar op zichzelf niet voldoende. Een partij met slechte bedoelingen kan na slechts een paar uur in je systeem al catastrofale schade aanrichten” zegt Ranga Rajagopalan, Senior Vice President Products bij Commvault. “Door ThreatWise in onze Metallic SaaS-oplossingen portofolio te integreren kunnen we onze klanten proactieve databescherming bieden die hen in staat stelt om cyberbedreigingen te onderscheppen voordat die hun bedrijfsprocessen kunnen verstoren.”   Commvault Connections voor meer informatie en deelname aan live demo’s en branchesessies. Geïnteresseerden die van start willen gaan met hun traject voor moderne databescherming kunnen zich hier registreren.

 

[1] onderzoek in opdracht van Commvault getiteld Data security and ransomware preparedness survey, september 2022
 
Lees ook
Samenwerkingsverband Agrifood Cyberweerbaarheid lanceert Cybersecurity Self-assessment Tool

Samenwerkingsverband Agrifood Cyberweerbaarheid lanceert Cybersecurity Self-assessment Tool

Met gepaste trots kondigt de projectgroep Agrifood Cyberweerbaarheid, een initiatief van ForFarmers, De Heus, Vion Food Group, Eurofins Agro, Nutreco en Royal Friesland Campina met ondersteuning van AgroConnect en het Digital Trust Center (DTC), de lancering van de Agrifood Cybersecurity Self Assessment Tool aan.

Lookout kondigt ’s werelds eerste endpoint to cloud securityplatform aan

Lookout kondigt ’s werelds eerste endpoint to cloud securityplatform aan

Securitybedrijf Lookout komt met verbeterde functionaliteit en functies voor het Lookout Cloud Security Platform: ‘s werelds eerste endpoint-tot-cloud securityoplossing. Het cloud-native platform van Lookout biedt nu een uniform beleidskader voor beheer en handhaving voor alle mobiele devices en voor cloud-, internet- en private apps.

ENISA -Do-It-Yourself Toolbox - Cybersecurity Awareness Raising

ENISA -Do-It-Yourself Toolbox - Cybersecurity Awareness Raising

Awareness Raising of bewustmakingsprogramma's dienen een onmisbaar onderdeel van de cyberbeveiligingsstrategie van een organisatie te zijn. Ze worden gebruikt om goede omgang met IT te stimuleren en veranderingen teweeg te brengen in de cyberbeveiligingscultuur van werknemers.