Commvault introduceert diensten voor bescherming tegen ransomware

commvault400300

Commvault, wereldwijd leverancier van zakelijke software voor het beheer van databeheer in omgevingen in de cloud en op locatie, introduceert vandaag nieuwe diensten die bedrijven helpen om zich voor te bereiden op ransomware-aanvallen, zich ertegen te beschermen en zich ervan te herstellen.

Ransomware-aanvallen maken een snelle opmars en richten enorme financiële schade aan. Gemiddeld koste het tien keer de betaling van het gevraagde losgeld op de gegevens te herstellen. Bij 70% van alle ransomware-aanvallen dreigen cybercriminelen om buitgemaakte data openbaar te maken. Organisaties die door een ransomware-aanval worden getroffen ondervinden daardoor circa 21 dagen aan downtime. De meeste bedrijven zijn niet voorbereid op een ransomware-aanval, en nog minder bedrijven beschikken over een plan voor tijdig herstel.
 
Commvault is een betrouwbare partner op het gebied van databescherming en gegevensherstel van organisaties in alle delen van de wereld. Ransomware is de laatste hardnekkige cyberbedreiging die deze klanten treft. Commvault heeft daarom op basis van zijn specifieke expertise op het gebied van gegevensherstel nieuwe diensten ontwikkeld die bescherming tegen, en herstel van ransomware bieden.
 
Het nieuwe aanbod, Commvault Ransomware Protection and Response Services, voorziet in alle hulpmiddelen en expertise die nodig zijn om de oplossingen van Commvault van klanten te beschermen tegen ransomware-aanvallen, de status van hun oplossingen voor databescherming te bewaken en bedrijfskritische data te herstellen in het geval van een succesvolle aanval.
 
De dienst Ransomware Protection Design and Plan controleert of de klant afdoende is beschermd en of diens infrastructuur gereed is voor continu processen op het gebied van databescherming en gegevensherstel. De dienst biedt tastbare resultaten, zoals gereedheidsscores, belangrijke bevindingen, aanbevelingen en een op prioriteit ingedeeld actieplan.
 
De Commvault Ransomware Response Service biedt de expertise en middelen om te helpen bij het herstel na een aanval. Als onderdeel van de service Als onderdeel van de service biedt Commvault een Ransomware Recovery Incident Manager die wordt ondersteund door het Commvault Recovery Operations-team. De dienst werkt met klanten samen aan het identificeren en herstellen van bedrijfskritische data om voor een snelle hervatting van de dagelijkse bedrijfsvoering te zorgen.
 
Deze diensten vormen een aanvulling op de Commvault Ransomware Protect and Recover-oplossingen die de cruciale mogelijkheden voor bescherming tegen ransomware bieden. Door gebruik te maken van dit nieuwe dienstenaanbod in combinatie met software- en cloud-oplossingen van Commvault kan een onderneming ransomware-aanvallen en andere gegevensinbreuken detecteren, beschermen en herstellen als kernonderdeel van de Commvault Intelligent Data Services.  Commvault Data Management and Protection-producten en Compliance and Governance-oplossingen werken hand in hand met deze oplossing voor gegevensbeveiliging.
 
“Het aantal ransomware-aanvallen groeit exponentieel. Dit is een wereldwijd probleem waaraan iets moet worden gedaan”, zegt Ram Menashe, vice president Global Services bij Commvault. “Hoewel we niet kunnen garanderen dat onze klanten niet het doelwit van een aanval worden, geloven we dat we door strategische beschermingsplannen aan te bieden klanten in elk stadium van een ransomware-aanval kunnen ondersteunen - en ons best kunnen doen om deze aanval helemaal te helpen voorkomen met Commvault Protection Review. Deze diensten vertegenwoordigen ons streven om de gegevens van onze klanten veilig en herstelbaar te houden terwijl we innovatieve, brancheleidende producten blijven leveren.”
 
Meer informatie over de ransomware-diensten van Commvault is te vinden op https://www.commvault.com/readiness-solutions en https://www.commvault.com/ransomware/bundles.
 
Commvault verzorgt binnenkort een webinar over de nieuwe diensten. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op: https://www.commvault.com/webinars/reckoning-on-ransomware 

Lees ook
Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoekers van Proofpoint ontdekten dat TA571 de Forked-variant van IcedID levert in twee campagnes. Dit vond plaats op 11 en 18 oktober 2023. Beide campagnes bevatten meer dan 6.000 berichten die allemaal een impact hadden op meer dan 1.200 klanten in verschillende sectoren verspreid over heel de wereld.

Onderzoek WatchGuard: aantal ransomwarebesmettingen neemt iets af

Onderzoek WatchGuard: aantal ransomwarebesmettingen neemt iets af

Het aantal ransomwarebesmettingen is het afgelopen kwartaal iets afgenomen, ondanks grootschalige campagnes. Maar liefst 95% van de malware vindt momenteel zijn weg naar slachtoffers via versleutelde verbindingen. Dat concludeert WatchGuard Technologies in zijn meest recente Internet Security Report (ISR).