Commvault en Microsoft gaan geïntegreerde SaaS-oplossingen voor databeheer leveren

Commvault is een meerjarige overeenkomst met Microsoft aangegaan. Het doel is om hun krachten te bundelen bij de go-to-marketstrategie, technische ontwikkeling en verkoop van Software-as-a-Service (SaaS)-oplossingen voor databeheer van Metallic, een dochteronderneming van Commvault. Deze oplossingen zijn geïntegreerd met de functionaliteit voor gegevensbescherming van Azure. Daarmee wordt ultieme schaalbaarheid gecombineerd met betrouwbare beveiliging en eenvoudig SaaS-beheer.

cyber security

Commvault en Microsoft verenigen twee technologieën - Azure en Metallic SaaS - om tegemoet te komen aan de behoefte van organisaties aan in de praktijk bewezen technologie voor databescherming die wordt ondersteund door een veerkrachtige en schaalbare infrastructuur met gelaagde beveiliging. Metallic biedt extra bescherming van Microsoft Office 365-data tegen cyberaanvallen of onopzettelijke verwijdering of beschadiging van bestanden. Gebruikers kunnen een beroep doen op een divers scala aan mogelijkheden, variërend van back-ups van virtuele machines en Microsoft SQL-databases tot de bescherming van endpoints.

“Deze samenwerkingsovereenkomst resulteert in de combinatie van twee van de beste zakelijke cloud-technologieën. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om sneller en eenvoudiger naar de cloud over te stappen”, zegt Sanjay Mirchandani, bestuursvoorzitter en CEO van Commvault. “Hiermee is een nieuw tijdperk voor Commvault aangebroken. Het is duidelijk welke koers we willen varen: onze gemeenschappelijke kanaalpartners en klanten helpen met het vereenvoudigen van hun IT. Dat doen we met in de praktijk bewezen zakelijke SaaS-oplossingen voor databescherming die veilig in de cloud worden gehost. De combinatie van Commvault en Microsoft verenigt de meest innovatieve technologieën voor databescherming en cloud computing die deze twee bedrijven te bieden hebben.”

Deze nieuwe fase in de samenwerking bouwt voort op het jarenlange gebruik door Commvault van mogelijkheden van Azure, zoals de migratie van applicaties en data, opslag op de lange termijn, en de schaalbaarheid, robuustheid en beveiliging van Azure Blob Storage. De nieuwe overeenkomst voorziet in plannen voor de ontwikkeling van een SaaS-oplossing waarbij Metallic Cloud Storage wordt gehost in Azure Blob Storage en overige hechte integraties van oplossingen met native Azure-diensten.

“Commvault en Microsoft hebben hun gemeenschappelijke klanten altijd voorzien van betrouwbare technologie. Met deze samenwerkingsovereenkomst brengen we onze jarenlange relatie naar een hoger plan in een tijd waarin bedrijven niet langer om cloud- en SaaS-technologie heen kunnen”, zegt Tad Brockway, corporate vice president Azure Storage. “De combinatie van Metallic SaaS en Microsoft Azure vertegenwoordigt een van de krachtigste oplossingen binnen de branche voor de opslag en bescherming van bedrijfskritische data in de cloud en daarbuiten.”

Een van de sterke punten van Metallic is dat de oplossing van meet af aan in de cloud is ontwikkeld. Zij combineert het beste wat Azure te bieden heeft met de technologie van Commvault. Dit is dezelfde technologie waarop grote ondernemingen vertrouwen voor de bescherming van hun bedrijfskritische applicaties en data. In het kader van de overeenkomst zal Metallic in de Azure Marketplace speciaal worden uitgelicht als SaaS-oplossing voor databescherming voor organisaties die gebruikmaken van publieke clouds en hybride IT-omgevingen. Commvault zal daarnaast keuzevrijheid blijven bieden aan klanten die behoefte hebben aan databescherming in alternatieve clouds.