Commvault Disaster Recovery uitgebreid met nieuwe mogelijkheden en bestemmingen in de cloud

commvault400300

Commvault, leverancier van bedrijfssoftware voor datamanagement in cloud-omgevingen en op locatie, maakt vandaag bekend dat het nieuwe mogelijkheden heeft toegevoegd aan Commvault® Disaster Recovery. Deze oplossing biedt nu continue replicatie en orchestration voor VMware-workloads, aangevuld met ondersteuning voor disaster recovery-processen tussen omgevingen op locatie, Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS).

Commvault Disaster Recovery biedt gebruiksvriendelijke en schaalbare replicatie en orchestration van de disaster recovery op basis van één uitbreidbaar platform met een intuïtieve user interface. Geautomatiseerde failover en failback zorgen voor verifieerbare herstelbaarheid, terwijl uitgebreide rapportagemogelijkheden helpen met de monitoring en compliance. Commvault Disaster Recovery biedt daarnaast krachtige continue replicatie met volledig geautomatiseerde en orchestrated disaster recovery-mogelijkheden. Dit draagt bij aan Recovery Point Objectives (RPO’s) van minder dan een minuut en Recovery Time Objectives (RTO’s) van bijna nul.

Commvault breidt deze mogelijkheden uit naar Microsoft Azure en AWS om bij te dragen aan eenvoudige orchestration van de replicatie en disaster recovery tussen Microsoft Azure- en AWS-locaties, binnen zones of verspreid over verschillende regio’s. Dit gaat gepaard met directe conversie tussen clouds. Commvault blijft ondersteuning bieden voor alle belangrijke clouds om klanten de keuzevrijheid en flexibiliteit te bieden die nodig is om tegemoet te komen aan de voortdurend veranderende eisen. De user interface van Commvault Command Center zorgt daarbij voor een vereenvoudigde klantenervaring.

“In de wereld van disaster recovery zijn een aantal veelbelovende ontwikkelingen gaande. Het brede scala aan cloud-bestemmingen en snelle conversies tussen clouds maakt Commvault Disaster Recovery tot een bijzonder aantrekkelijke oplossing”, zegt Christophe Bertrand, senior analist bij ESG. “Door alle wereldwijde ontwikkelingen liggen calamiteiten voortdurend op de loer voor bedrijven. Het is voor hen van cruciaal belang om over tools te beschikken waarmee ze gegevensverlies kunnen tegengaan en direct herstelprocessen in werking kunnen zetten.”

Overige toepassingen die mogelijk worden gemaakt door de nieuwe functionaliteit in Commvault Disaster Recovery zijn onder meer het beheer van hybride en multi-cloudomgevingen, cloud-migraties, storage-replicatie, bescherming tegen ransomware, verificatie van applicaties en DevOps binnen een bubble network.

“Bedrijfscontinuïteit staat, met het oog op een mogelijke ransomware-aanval of een ramp op locatie, hoog op de agenda van bedrijven”, zegt Rahul Pawar, vice president Product Management bij Commvault. “De nieuwe toevoegingen aan Commvault Disaster Recovery betekenen een grote stap voorwaarts in het garanderen van een betrouwbaar herstel voor onze klanten, terwijl ze optimaal kunnen profiteren van de wendbaarheid en flexibiliteit van de publieke cloud.”

Klik hier voor meer informatie over het aanbod van Intelligent Data Management-oplossingen van Commvault.

Lees ook

Privacy Company controleert naleving privacywetgeving door cloudproviders

Privacy Company voert data protection impact assessments (DPIA’s) uit om duidelijk te maken of en waar privacyrisico’s ontstaan bij het gebruik van softwareproducten en online diensten. Een DPIA brengt de risico’s in kaart en beschrijft maatregelen die cloudproviders en hun klanten zouden moeten nemen om de risico’s te verkleinen of te voorkomen.

Jouw SaaS-data, jouw verantwoordelijkheid

Jouw SaaS-data, jouw verantwoordelijkheid

De coronacrisis heeft de afgelopen anderhalf jaar tal van werknemers uit het kantoor verdreven. Overal ter wereld werden mensen door de overheid aangespoord om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Maar nu de lockdowns langzaam worden opgeheven, lijkt hybride werken de norm te blijven. Onderzoeksbureau IDC onderschrijft deze visie. Het voorspelt1

Commvault introduceert diensten voor bescherming tegen ransomware

Commvault introduceert diensten voor bescherming tegen ransomware

Commvault, wereldwijd leverancier van zakelijke software voor het beheer van databeheer in omgevingen in de cloud en op locatie, introduceert vandaag nieuwe diensten die bedrijven helpen om zich voor te bereiden op ransomware-aanvallen, zich ertegen te beschermen en zich ervan te herstellen.