Cloud Security Alliance lanceert versie 4 van CSSK examen

De Cloud Security Alliance (CSA) kondigt het Certificate of Cloud Security Knowledge versie 4 (CCSK v4) examen aan. Het examen is vernieuwd op basis van ontwikkelingen in het cloud en security landschap. Ook bevat het examen nieuwe content die is toegespitst op de dit jaar vrijgegeven Guidance for Critical Areas of Focus in Cloud Computing 4.0.

cssk-logo Onder meer de introductie-, infrastructuur-, governance-sectie van het examen is vernieuwd. Daarnaast is meer content beschikbaar over Cloud Access Security Broker (CASB) technologieën en business continuity/disaster recovery. De Related Technologies-secties bevat informatie over de wijze waarop het Internet of Things, mobiel, servesless computing en Big Data impact heeft op cloud computing.

Wie het CSSK v4 examen wil afleggen, kan zich hierop voorbereiden via de zelfstudiekit die CSA beschikbaar stelt. Daarnaast worden zowel klassikale als online trainingen aangeboden door netwerk- en trainingpartners van CSA. Een overzicht van alle verschillen tussen CCSK v3 en CSSK v4 is hier te vinden.

Lees ook
WatchGuard Threat Lab publiceert Cybersecurity Predictions

WatchGuard Threat Lab publiceert Cybersecurity Predictions

Van de manipulatie van grote taalmodellen tot vishing met AI-gebaseerde chatbots, kunstmatige intelligentie drukt in 2024 een grote stempel op het cybersecuritylandschap. Dit voorspelt het WatchGuard Threat Lab van WatchGuard Technologies in zijn Cybersecurity Predictions voor 2024.

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De cloud zoals wij die nu kennen, bestond twintig jaar geleden nog niet. Ook waren er geen Internet of Things (IoT)-sensoren en zelfs niemand wist wat Gmail was. De cyberdreigingen en tactieken van cybercriminelen ontwikkelden zich de afgelopen twee decennia sterk. Maar dat geldt ook voor de oplossingen.

Cyberonzekerheid baart CEO's zorgen

Cyberonzekerheid baart CEO's zorgen

Het recente 'Cyber-Resilient CEO' rapport van Accenture legt een verrassende realiteit bloot: ondanks dat bijna alle CEO's van grote, internationale bedrijven (96%) het belang van cybersecurity erkennen, maakt 74% zich zorgen over hun vermogen om cyberdreigingen succesvol het hoofd te bieden.