Cloud Security Alliance lanceert versie 4 van CSSK examen

De Cloud Security Alliance (CSA) kondigt het Certificate of Cloud Security Knowledge versie 4 (CCSK v4) examen aan. Het examen is vernieuwd op basis van ontwikkelingen in het cloud en security landschap. Ook bevat het examen nieuwe content die is toegespitst op de dit jaar vrijgegeven Guidance for Critical Areas of Focus in Cloud Computing 4.0.

cssk-logo Onder meer de introductie-, infrastructuur-, governance-sectie van het examen is vernieuwd. Daarnaast is meer content beschikbaar over Cloud Access Security Broker (CASB) technologieën en business continuity/disaster recovery. De Related Technologies-secties bevat informatie over de wijze waarop het Internet of Things, mobiel, servesless computing en Big Data impact heeft op cloud computing.

Wie het CSSK v4 examen wil afleggen, kan zich hierop voorbereiden via de zelfstudiekit die CSA beschikbaar stelt. Daarnaast worden zowel klassikale als online trainingen aangeboden door netwerk- en trainingpartners van CSA. Een overzicht van alle verschillen tussen CCSK v3 en CSSK v4 is hier te vinden.

Lees ook
Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet voegt een nieuwe oplossing toe aan zijn aanbod van ruim 40 door AI ondersteunde security-producten. Het gaat om Fortinet Advisor, een generative AI (GenAI) assistant. Fortinet Advisor maakt momenteel deel uit van FortiSIEM, de security information & event management (SIEM)-oplossing van Fortinet, en FortiSOAR, zijn security orchestration,1

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Nu de behoefte aan veilig werken exponentieel toeneemt, is het beveiligen van externe en hybride werknemers een steeds groter probleem geworden. Voorheen gebruikten bedrijven beveiliging architecturen die gebaseerd waren op het beschermen van medewerkers die werkzaam waren in on-premises kantooromgevingen.

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.