Citrix Workspace beter beveiligd via integratie met Acronis Cyber Protect

Acronis-400300

Het meeste werk wordt momenteel decentraal afgehandeld, door medewerkers die vanuit huis werken op kwetsbare (privé-) computers. Hoe meer de gevoelige bedrijfsgegevens benaderd worden via apparaten die buiten de controle van een organisatie vallen, des te groter ook de aanvalsmogelijkheden waartegen het IT-team moet beveiligen. Als reactie op deze complexe realiteit kondigde Acronis vandaag de ontwikkeling aan van een geïntegreerde oplossing voor managed service providers (MSP's), ontworpen om de bescherming van de Citrix Workspace-gegevens van hun klanten te verbeteren, ongeacht waar ze zich bevinden.

Citrix streeft ernaar om een consistente werkervaring te leveren, vrij van complexiteit en afleiding, die medewerkers in staat stelt om optimaal te presteren. En oplossingen zoals Citrix Workspace - de veilige, intelligente en goed presterende digitale werkruimte die een grotere productiviteit en betrokkenheid van medewerkers mogelijk maakt - zijn van cruciaal belang geworden, aangezien tweederde van alle medewerkers naar verluidt is overgestapt op werk op afstand gedurende de COVID-19-pandemie.

De integratie van Acronis Cyber Protect met Citrix Workspace via Citrix Ready, mogelijk gemaakt door de API's en SDK's van het Acronis Cyber Platform, voegt geavanceerde cybersecurity-mogelijkheden toe die de bestaande privacy- en beveiligingsmaatregelen van Citrix verbeteren. Als gevolg hiervan beveiligt de VB100-gecertificeerde antimalwareoplossing endpoints met real-time bescherming die gebruik maakt van AI-gebaseerde statische en gedragsmatige heuristische, on-demand antivirus, antiransomware en anticryptojacking technologieën om directe aanvallen tegen de Citrix Workspace app te voorkomen.

Cyberbeveiliging voor virtuele desktops

De toegenomen vernuftigheid van moderne cyberdreigingen maakt elk apparaat met toegang mogelijk kwetsbaar voor malware-aanvallen die bestanden kunnen vernietigen of wijzigen en kwaadaardige code kunnen injecteren. Zonder adequate cyberbeveiliging kan een succesvolle aanval op een virtuele desktop de hele omgeving in gevaar brengen. Als de eerste machine eenmaal is gecompromitteerd, kan de infectie zich zijdelings over het netwerk verplaatsen, waardoor gegevens op andere machines worden versleuteld en het doelwit openstaat voor ernstige downtime en gederfde inkomsten.

Uitgebreide cyberbeveiliging verenigt gegevensbescherming en geavanceerde cybersecurity in één oplossing, die een bewezen verdediging biedt tegen dergelijke moderne bedreigingen. Ontwikkelaars en onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's) kunnen hun oplossingen verbeteren met behulp van de API's en SDK's van het Acronis Cyber Platform.

Door de integratie met Citrix levert Acronis Cyber Protect een samenhangende en kosteneffectieve oplossing die MSP's in staat stelt virtuele desktopomgevingen te beschermen tegen directe aanvallen. De geavanceerde antimalwaretechnologie maakt gebruik van stuurprogramma's op kernelniveau om bestanden en registervermeldingen te beschermen tegen wijziging, terwijl de injectie van kwaadaardige code wordt voorkomen. Deze integratie is de eerste van een aantal mogelijkheden die Acronis heeft gepland om Citrix-oplossingen te ondersteunen, waarbij vier extra verbeteringen zijn gepland voor begin 2021.

Lees ook
Gestolen informatie levert miljoenen euro's op

Gestolen informatie levert miljoenen euro's op

Gestolen informatie is veel geld waard. Het Amerikaanse IT-bedrijf Hold ontdekte onlangs dat ongeveer 1,2 miljard datasets van klantgegevens waarschijnlijk in handen zijn gevallen van een Russische hackersgroep. De datasets bevatten in ieder geval gebruikersnamen en wachtwoorden en zijn afkomstig van circa 420.000 websites. De data kan de hackers1

Onderzoeker treft paspoorten, encryptiesleutels en wachtwoorden aan op P2P-netwerk

Onderzoeker treft paspoorten, encryptiesleutels en wachtwoorden aan op P2P-netwerk

Een forse hoeveelheid vertrouwelijke documenten dwaalt rond op P2P-netwerken die gebruik maken van het Edonkey2000-protocol. Het gaat hierbij om scans van paspoorten, encryptiesleutels, wachtwoorden en patiëntgegevens. Dit meldt de Nederlandse beveiligingsonderzoeker Jeroen van Beek aan De Correspondent. Van Beek schreef een eigen softwareprogramm1

Europese Unie werkt aan wetgeving die blunders met testdata moet voorkomen

Europese Unie werkt aan wetgeving die blunders met testdata moet voorkomen

De Europese Unie wil banken en financiële instellingen actief gaan ontmoedigen te testen met echte data. De instellingen zouden moeten kiezen voor het testen met synthetische data, waarbij alle persoonlijke gegevens en persoonlijk identificeerbare data is vervangen door anonieme data. Nieuwe regels op dit gebied zijn in de maak. “Gelukkig wordt he1