Citrix Workspace beter beveiligd via integratie met Acronis Cyber Protect

Acronis-400300

Het meeste werk wordt momenteel decentraal afgehandeld, door medewerkers die vanuit huis werken op kwetsbare (privé-) computers. Hoe meer de gevoelige bedrijfsgegevens benaderd worden via apparaten die buiten de controle van een organisatie vallen, des te groter ook de aanvalsmogelijkheden waartegen het IT-team moet beveiligen. Als reactie op deze complexe realiteit kondigde Acronis vandaag de ontwikkeling aan van een geïntegreerde oplossing voor managed service providers (MSP's), ontworpen om de bescherming van de Citrix Workspace-gegevens van hun klanten te verbeteren, ongeacht waar ze zich bevinden.

Citrix streeft ernaar om een consistente werkervaring te leveren, vrij van complexiteit en afleiding, die medewerkers in staat stelt om optimaal te presteren. En oplossingen zoals Citrix Workspace - de veilige, intelligente en goed presterende digitale werkruimte die een grotere productiviteit en betrokkenheid van medewerkers mogelijk maakt - zijn van cruciaal belang geworden, aangezien tweederde van alle medewerkers naar verluidt is overgestapt op werk op afstand gedurende de COVID-19-pandemie.

De integratie van Acronis Cyber Protect met Citrix Workspace via Citrix Ready, mogelijk gemaakt door de API's en SDK's van het Acronis Cyber Platform, voegt geavanceerde cybersecurity-mogelijkheden toe die de bestaande privacy- en beveiligingsmaatregelen van Citrix verbeteren. Als gevolg hiervan beveiligt de VB100-gecertificeerde antimalwareoplossing endpoints met real-time bescherming die gebruik maakt van AI-gebaseerde statische en gedragsmatige heuristische, on-demand antivirus, antiransomware en anticryptojacking technologieën om directe aanvallen tegen de Citrix Workspace app te voorkomen.

Cyberbeveiliging voor virtuele desktops

De toegenomen vernuftigheid van moderne cyberdreigingen maakt elk apparaat met toegang mogelijk kwetsbaar voor malware-aanvallen die bestanden kunnen vernietigen of wijzigen en kwaadaardige code kunnen injecteren. Zonder adequate cyberbeveiliging kan een succesvolle aanval op een virtuele desktop de hele omgeving in gevaar brengen. Als de eerste machine eenmaal is gecompromitteerd, kan de infectie zich zijdelings over het netwerk verplaatsen, waardoor gegevens op andere machines worden versleuteld en het doelwit openstaat voor ernstige downtime en gederfde inkomsten.

Uitgebreide cyberbeveiliging verenigt gegevensbescherming en geavanceerde cybersecurity in één oplossing, die een bewezen verdediging biedt tegen dergelijke moderne bedreigingen. Ontwikkelaars en onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's) kunnen hun oplossingen verbeteren met behulp van de API's en SDK's van het Acronis Cyber Platform.

Door de integratie met Citrix levert Acronis Cyber Protect een samenhangende en kosteneffectieve oplossing die MSP's in staat stelt virtuele desktopomgevingen te beschermen tegen directe aanvallen. De geavanceerde antimalwaretechnologie maakt gebruik van stuurprogramma's op kernelniveau om bestanden en registervermeldingen te beschermen tegen wijziging, terwijl de injectie van kwaadaardige code wordt voorkomen. Deze integratie is de eerste van een aantal mogelijkheden die Acronis heeft gepland om Citrix-oplossingen te ondersteunen, waarbij vier extra verbeteringen zijn gepland voor begin 2021.

Lees ook
Mark Slagmolen van ProLion: ‘Databeveiliging kent meerdere stakeholders’

Mark Slagmolen van ProLion: ‘Databeveiliging kent meerdere stakeholders’

ProLion was uiteraard ook dit jaar weer aanwezig op Cloud Expo. Regional Manager Benelux, Frankrijk en Nordics Mark Slagmolen gaf twee presentaties over databeveiliging bij ondernemingen en overheden. De rol van resellers is enorm belangrijk bij het vergroten van die security, maar toch hoort Mark regelmatig dat het moeite kost om dit onderwerp bi1

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1

Fortinet waarschuwt voor online feestdagen-criminaliteit: vier veelgebruikte scams

Fortinet waarschuwt voor online feestdagen-criminaliteit: vier veelgebruikte scams

Security leverancier Fortinet waarschuwt voor feestdagen-cyberscams en geeft een top 4 van veel gebruikte online-oplichtpraktijken. Sinterklaas en kerst komen eraan, en cybercriminelen zijn al druk bezig met het bedenken van slimme trucs waarmee ze dit winkelseizoen zelfs de meest beveiligingsbewuste consumenten om de tuin kunnen leiden. De feestd1