Cisco neemt IT-beveiliger Lancope over

Cisco neemt het beveiligingsbedrijf Lancope over. Cisco betaalt 453 miljoen dollar voor het IT-beveiligingsbedrijf.

Dit maakt Cisco bekend in een blogpost. Lancope richt zich op het monitoren van netwerken van klanten op verdachte activiteiten. Het bedrijf analyseert alle data die zich over het netwerk verplaatst en zoekt hierna naar signalen die wijzen op malware, cyberaanvallen en andere verdachte zaken.

Security divisie

Cisco en Lancope werken al langer samen op het gebied van beveiligingsdiensten. Lancope wordt nu ondergebracht in de security divisie van Cisco. Naar verwachting wordt de overname in het tweede kwartaal van 2016 afgerond.

Het is niet de eerste keer dat Cisco een beveiligingsbedrijf overnam. Eerder dit jaar nam het bedrijf al OpenDNS over voor 635 miljoen dollar. Een andere grote overname op het gebied van IT-beveiliging was de overname van Sourcefire in 2013, waarvoor Cisco 2,7 miljard dollar betaalde.

Meer over
Lees ook
Lookout neemt SaferPass over om de groeiende dreiging van identiteitsdiefstal aan te pakken

Lookout neemt SaferPass over om de groeiende dreiging van identiteitsdiefstal aan te pakken

Securitybedrijf Lookout heeft SaferPass overgenomen, leverancier van een oplossing voor wachtwoordbeheer, voor zowel consumenten als bedrijven. Met de toevoeging van wachtwoordbeheer aan zijn securityoplossingen versterkt Lookout zijn missie uit om klantgegevens van zowel personen als bedrijven proactief te beschermen.

Signicat neemt antifraudespecialist Sphonic over

Signicat neemt antifraudespecialist Sphonic over

Identityexpert Signicat neemt alle aandelen van de Britse antifraudespecialist Sphonic over voor een niet nader genoemd bedrag. Door de overname is Signicat straks nog beter in staat om banken en andere klanten te beschermen tegen financiële misdrijven zoals fraude en witwassen.

Pointsharp en Cryptshare bundelen hun krachten

Pointsharp en Cryptshare bundelen hun krachten

Pointsharp, gesteund door Main Capital Partners, kondigt de acquisitie aan van secure beveiligde communicatie specialist Cryptshare AG ("Cryptshare"), gevestigd in Duitsland.