Cisco neemt cloud security bedrijf Observable Networks over

Cisco neemt Observable Networks over. Dit Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in het beveiligen van de volledige IT-infrastructuur, inclusief public cloud omgevingen. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Observable Networks levert technologie waarmee het gedrag van gebruikers op alle apparaten die met het bedrijfsnetwerk zijn verbonden wordt geanalyseerd. Dit geeft security professionals in real-time inzicht in het gedrag van alle gebruikers, ongeacht of deze op on-premise infrastructuur actief zijn of in de public cloud.

Machine learning

Observable Networks maakt gebruik van cloud-native machine learning technologieën om insider threats en andere dreigingen snel en nauwkeurig op te sporen. De producten van het bedrijf zijn geschikt voor cloud omgevingen en kan eenvoudig worden ingeschakeld voor ondermeer Amazon Web Services en Microsoft Azure.

Cisco wil met behulp van Observable Networks zijn Stealthwatch oplossing uitbreiden naar de cloud en hier mogelijkheden voor schaalbare gedragsanalyse aan toevoegen. De overname ondersteunt de strategische transitie van Cisco naar software-centrische oplossingen.

Security Business Group

Het team van Observable Networks wordt onderdeel van de Security Business Group van Cisco. Deze divisie staat onder leiding van David Ulevitch, oprichter van het eerder door Cisco overgenomen OpenDNS. Cisco verwacht de overname van Observable Networks in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2018 af te ronden.

Meer over
Lees ook
Cyber Defence moet innovatie versnellen

Cyber Defence moet innovatie versnellen

Wat meer optimisme over onze weerbaarheid voor cyberaanvallen is goed voor Nederland, vindt Roel van Rijsewijk, directeur Cyber Defence bij Thales. Het is ook goed dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid onlangs in het Cybersecuritybeeld Nederland 2019 opnieuw de noodklok luidde over de kwetsbaarheid van de Nederlandse...

'De Benelux loopt achter op het gebied van cybersecurity, India presteert het best'

'De Benelux loopt achter op het gebied van cybersecurity, India presteert het best'

Organisaties over de hele wereld lopen vast in hun voortgang op het gebied van cybersecurity en riskeren verlamming nu cybercriminelen steeds geavanceerder te werk gaan. Dit blijkt uit het rapport 2019 Risk:Value – ‘Destination standstill. Are you asleep at the wheel?’ van NTT Security, een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf en expertisecentrum voor...

Cybersecurity vitale waterwerken niet waterdicht

Cybersecurity vitale waterwerken niet waterdicht

Tunnels, bruggen, sluizen en waterkeringen kunnen nog beter worden beveiligd tegen cyberaanvallen. Rijkswaterstaat heeft de afgelopen jaren veel werk verzet en noodzakelijke maatregelen in kaart gebracht om waterkeringen beter te beveiligen. Maar die veiligheidsmaatregelen zijn niet allemaal uitgevoerd. De Algemene Rekenkamer constateert dat de minister...