Cisco brengt SD-WAN en security samen

Cisco brengt zijn security en software-defined wide area network (SD-WAN) technologieën samen om organisaties te helpen sneller en met meer keuze en vertrouwen naar de cloud te gaan.

Het wide area network (WAN) ondergaat een enorme transformatie. Vandaag zetten organisaties hun applicaties in verschillende clouds – public, private en SaaS. Mensen werken ook op een andere manier, zij maken niet alleen vanuit hun kantoor, maar net zo goed contact vanuit koffiebars en vliegveldlounges. Bedrijven moeten vertrouwen op internet om gebruikers te verbinden met bedrijfskritische applicaties. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe Cloud Edge, het snijvlak tussen netwerk en security.

Tot nu toe hebben SD-WAN-oplossingen bedrijven gedwongen te kiezen tussen applicatiebeleving of security. Cisco reageert op deze Cloud Edge door zijn SD-WAN-portfolio verder te ontwikkelen. Cisco SD-WAN kan IT-afdelingen helpen om een betere applicatiebeleving te bieden en gebruikers productiever te maken. En nu kan ook de beste security, waar nodig eenvoudig, worden ingeschakeld van kantoor tot de cloud.

“De opkomst van de nieuwe Cloud Edge verstoort het netwerk en de security van onze klanten. Vandaag de dag moet elk WAN-device software defined én veilig worden,” zegt Scott Harrell, senior vice president en general manager Enterprise Networking. “Cisco’s SD-WAN maakt het klanten makkelijk om het allerbeste te krijgen op het gebied van netwerken en security. Wij bouwen een brug naar een nieuwe businesswereld die het onze klanten mogelijk maakt sneller en met minder risico de kracht van de cloud te benutten.”

Cisco SD-WAN: eenvoudig veilig en schaalbaar

Cisco SD-WAN is gebouwd om een antwoord te geven op de belangrijkste issues van vandaag, maar is flexibel genoeg om ook op de issues van morgen antwoord te geven. Tot de innovaties behoren:

  • Versmelting van security met SD-WAN – Van een applicatiebewuste enterprise firewall en het stoppen van indringers (Intrusion Prevention System – IPS), tot URL-filtering, al deze geavanceerde security is nu in de Cisco SD-WAN-apparatuur geïntegreerd.
  • Eenvoudige implementatie van cloudsecurity – Door het integreren van Cisco SD-WAN met Cisco Umbrella kunnen kwaadaardige bestemmingen worden geblokkeerd, nog voordat een verbinding tot stand is gebracht.
  • Applicatiebeleving – Cisco heeft een partnership met Microsoft om de Office 365 applicatie-beleving te verbeteren. In tegenstelling tot andere leveranciers monitort Cisco SD-WAN in real-time alle beschikbare netwerkpaden naar de Microsoft Office 365 cloud. Cisco kan vaststellen welke cloud het dichtst bij is, wat voor gebruikers een prestatiewinst tot 40 procent oplevert.
  • Open en programmeerbaar – Met open API’s biedt Cisco SD-WAN service providers en partners de gelegenheid zelf nieuwe diensten te ontwikkelen.
  • Quick Start Service – Met de nieuwe SD-WAN Quick Start helpt Cisco klanten met het sneller en met minder risico implementeren van SD-WAN.
Meer over
Lees ook
Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

De scheidslijn tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) is aan het vervagen. Om goed te functioneren zijn OT-apparaten steeds afhankelijker van data en IoT-functies. Dat zorgt echter ook voor een verhoogd risico en nieuwe securityuitdagingen. Securityleverancier TXOne specialiseert zich op het snijvlak waar IT en OT overl1

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1