Chinese zakenman bekend datadiefstal bij defensiebedrijven

hamer-rechter-rechtszaak

Een Chinese zakenman heeft in een Amerikaanse rechtbank bekend gevoelige informatie te hebben gestolen van Amerikaanse defensiebedrijven, waaronder Boeing. Dit deed de man door IT-systemen en -netwerken van defensiebedrijven te laten hacken.

De man werd in 2014 in Canada aangehouden nadat hij probeerde gestolen informatie te verkopen. Nu bekent de man schuld in de zaak. De zakenman zegt met twee Chinese hackers te hebben samengewerkt. Hij wees hierbij interessante doelwitten aan, waarna zijn twee handlangers deze bedrijven hackten en data stolen.

Gestolen informatie vertalen

Zodra de hackers toegang hadden weten te krijgen tot de IT-systemen van een bedrijf stuurden zij een overzicht van de aanwezige data naar de Chinese zakenhuis, die zelf werkzaam is in de luchtvaartsector. Hij gaf vervolgens aan welke data gestolen moest worden. Zodra de data was buitgemaakt vertaalde de man de data van het Engels naar het Chinees.

De drie zouden onder andere hebben toegeslagen bij Boeing, waar zij 65GB aan data wisten buit te maken. De aanvallers zouden zich onder andere hebben gericht op informatie over het militaire transportvliegtuig C-17 en de straaljagers F-22 en F-35 (Joint Strike Fighter). In totaal zou data over 32 projecten van het Amerikaanse leger zijn gestolen.

Gevangenisstraf en geldboete

De zakenman hangt een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar en een geldboete van 250.000 dollar boven het hoofd. De Amerikaanse rechter doet op 13 juli uitspraak in de zaak.

Meer over
Lees ook
Journalist moet vijf jaar de cel voor publiceren gestolen data

Journalist moet vijf jaar de cel voor publiceren gestolen data

Een journalist die een link naar gestolen informatie van de defensie inlichtingenorganisatie Stratfor op internet publiceerde moet 63 maanden, ruim vijf jaar, de cel in. Barrett Brown heeft nauwe banden met de hackersgroep Anonymous, die achter de cyberaanval op Stratfor zat. Brown publiceerde een link naar een chatgesprek van Anonymous-leden. In1

Symantec: ‘Gestolen creditcards leveren 0,50 tot 20 dollar per stuk op’

Symantec: ‘Gestolen creditcards leveren 0,50 tot 20 dollar per stuk op’

Op allerlei ondergrondse marktplaatsen wordt gestolen data aangeboden. De waarde van deze data varieert sterk. Zo is een gestolen creditcard met een prijskaartje tussen 0,50 tot 20 dollar per stuk relatief waardevol. E-mailaccounts blijken een stuk minder waardevol. Deze worden per 1.000 stuks aangeboden voor 0,50 tot 10 dollar. Dit blijkt uit ond1

Europol arresteert 15 personen voor gebruik van RAT’s

Europol arresteert 15 personen voor gebruik van RAT’s

Europol maakt bekend 15 personen te hebben opgepakt voor het misbruiken van remote access tools (RAT’s). De gearresteerden worden verdacht van verschillende vormen van cybercrime. De tieners en jongvolwassenen worden verdacht van het stelen van persoonlijke informatie, uitvoeren van Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen en afpersen van sl1