China: ‘VS moet stoppen met ongegronde beschuldigingen’

vlag-china

China wil dat de Verenigde Staten (VS) stopt met de ‘ongegronde beschuldigingen’ die het tegen het land uit. China hoopt dat de VS bereid is een dialoog met wederzijds respect te voeren om samen te werken aan een vreedzaam, veilig en open cyberspace.

Dit zegt Hong Lei, een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Hong Lei reageert hiermee op de uitspraken van het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten James Clapper. Clapper stelde dat de VS de beveiliging moet opvoeren tegen Chinese hackers die Amerikaanse belangen aanvallen om het voor de Chinese overheid duurder te maken dergelijke activiteiten uit te voeren.

China en de VS hebben al langer ruzie over cyberincidenten. De VS stelt dat China achter veel cyberaanvallen op Amerikaanse bedrijven en overheidsonderdelen zit, terwijl China dit ontkent en stelt juist ook slachtoffer te zijn van cybercrime. De VS overweegt sancties te nemen tegen Chinese individuen en bedrijven die cyberaanvallen uitvoeren op Amerikaanse commerciële doelwitten.

Lees ook
Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing laaide na een kleine dip in het eerste kwartaal van 2023 weer stevig op. Dat blijkt uit het Cy-Xplorer-rapport 2023 van Orange Cyberdefense. Dit zijn de 10 meest opvallende trends uit het rapport.

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Barracuda Networks heeft zijn 2023 Spearphishing Trends Rapport gepubliceerd. Daaruit blijkt dat ruim twee derde (68%) van de ondervraagde organisaties in de Benelux in 2022 het slachtoffer was van spearphishing. Dat is beduidend hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 50 procent. Ook doen bedrijven in de Benelux aanzienlijk langer over het detec1

Cybergroep richt zich op Europese overheidsfunctionarissen met phishingaanvallen

Cybergroep richt zich op Europese overheidsfunctionarissen met phishingaanvallen

Onderzoekers van Proofpoint hebben een groep cybercriminelen ontdekt genaamd TA473, ook wel bekend als Winter Vivern. Deze groep richt zich op militaire, overheids- en diplomatieke bedrijven in Europa die betrokken zijn bij de Russisch-Oekraïense oorlog. Ze maken gebruik van een kwetsbaarheid in Zimbra software om ongepatchte webmail portals te vi1