China: ‘VS moet stoppen met ongegronde beschuldigingen’

vlag-china

China wil dat de Verenigde Staten (VS) stopt met de ‘ongegronde beschuldigingen’ die het tegen het land uit. China hoopt dat de VS bereid is een dialoog met wederzijds respect te voeren om samen te werken aan een vreedzaam, veilig en open cyberspace.

Dit zegt Hong Lei, een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Hong Lei reageert hiermee op de uitspraken van het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten James Clapper. Clapper stelde dat de VS de beveiliging moet opvoeren tegen Chinese hackers die Amerikaanse belangen aanvallen om het voor de Chinese overheid duurder te maken dergelijke activiteiten uit te voeren.

China en de VS hebben al langer ruzie over cyberincidenten. De VS stelt dat China achter veel cyberaanvallen op Amerikaanse bedrijven en overheidsonderdelen zit, terwijl China dit ontkent en stelt juist ook slachtoffer te zijn van cybercrime. De VS overweegt sancties te nemen tegen Chinese individuen en bedrijven die cyberaanvallen uitvoeren op Amerikaanse commerciële doelwitten.

Lees ook
Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoekers van Proofpoint ontdekten dat TA571 de Forked-variant van IcedID levert in twee campagnes. Dit vond plaats op 11 en 18 oktober 2023. Beide campagnes bevatten meer dan 6.000 berichten die allemaal een impact hadden op meer dan 1.200 klanten in verschillende sectoren verspreid over heel de wereld.

Zowel cybercriminelen als –verdedigers gebruiken AI

Zowel cybercriminelen als –verdedigers gebruiken AI

Nieuwe ISACA-gids ondersteunt bedrijven bij het managen van generatieve AI-risico’s

Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Hoewel de eerste door AI gegenereerde cyberaanval nog officieel gedocumenteerd moet worden, zal kunstmatige intelligentie naar verwachting ook in security zijn impact gaan hebben. Sterker nog, AI wordt nu al door cybercriminelen ingezet en bijvoorbeeld gebruikt om phishingmails bij te slijpen. En nieuwe bedreigingen komen door AI waarschijnlijk no1