China: ‘VS moet stoppen met ongegronde beschuldigingen’

vlag-china

China wil dat de Verenigde Staten (VS) stopt met de ‘ongegronde beschuldigingen’ die het tegen het land uit. China hoopt dat de VS bereid is een dialoog met wederzijds respect te voeren om samen te werken aan een vreedzaam, veilig en open cyberspace.

Dit zegt Hong Lei, een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Hong Lei reageert hiermee op de uitspraken van het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten James Clapper. Clapper stelde dat de VS de beveiliging moet opvoeren tegen Chinese hackers die Amerikaanse belangen aanvallen om het voor de Chinese overheid duurder te maken dergelijke activiteiten uit te voeren.

China en de VS hebben al langer ruzie over cyberincidenten. De VS stelt dat China achter veel cyberaanvallen op Amerikaanse bedrijven en overheidsonderdelen zit, terwijl China dit ontkent en stelt juist ook slachtoffer te zijn van cybercrime. De VS overweegt sancties te nemen tegen Chinese individuen en bedrijven die cyberaanvallen uitvoeren op Amerikaanse commerciële doelwitten.

Lees ook
Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1