China: ‘VS moet stoppen met ongegronde beschuldigingen’

vlag-china

China wil dat de Verenigde Staten (VS) stopt met de ‘ongegronde beschuldigingen’ die het tegen het land uit. China hoopt dat de VS bereid is een dialoog met wederzijds respect te voeren om samen te werken aan een vreedzaam, veilig en open cyberspace.

Dit zegt Hong Lei, een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Hong Lei reageert hiermee op de uitspraken van het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten James Clapper. Clapper stelde dat de VS de beveiliging moet opvoeren tegen Chinese hackers die Amerikaanse belangen aanvallen om het voor de Chinese overheid duurder te maken dergelijke activiteiten uit te voeren.

China en de VS hebben al langer ruzie over cyberincidenten. De VS stelt dat China achter veel cyberaanvallen op Amerikaanse bedrijven en overheidsonderdelen zit, terwijl China dit ontkent en stelt juist ook slachtoffer te zijn van cybercrime. De VS overweegt sancties te nemen tegen Chinese individuen en bedrijven die cyberaanvallen uitvoeren op Amerikaanse commerciële doelwitten.

Lees ook
Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?