China: ‘VS moet stoppen met ongegronde beschuldigingen’

vlag-china

China wil dat de Verenigde Staten (VS) stopt met de ‘ongegronde beschuldigingen’ die het tegen het land uit. China hoopt dat de VS bereid is een dialoog met wederzijds respect te voeren om samen te werken aan een vreedzaam, veilig en open cyberspace.

Dit zegt Hong Lei, een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Hong Lei reageert hiermee op de uitspraken van het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten James Clapper. Clapper stelde dat de VS de beveiliging moet opvoeren tegen Chinese hackers die Amerikaanse belangen aanvallen om het voor de Chinese overheid duurder te maken dergelijke activiteiten uit te voeren.

China en de VS hebben al langer ruzie over cyberincidenten. De VS stelt dat China achter veel cyberaanvallen op Amerikaanse bedrijven en overheidsonderdelen zit, terwijl China dit ontkent en stelt juist ook slachtoffer te zijn van cybercrime. De VS overweegt sancties te nemen tegen Chinese individuen en bedrijven die cyberaanvallen uitvoeren op Amerikaanse commerciële doelwitten.

Lees ook
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.