Chief Security Officer: 'Facebook heeft drie ethische hackers in dienst genomen'

hacker3

Facebook heeft drie verschillende ethische hackers inmiddels in dienst genomen. De hackers helpen het sociale netwerk nu full-time bij het opsporen van kwetsbaarheden en beveiligingsgaten in het sociale netwerk en de onderliggende IT-systemen.

Dit maakt Joe Sullivan, Chief Security Officer bij Facebook, tegenover The Register. Facebook zet zich actief in om kwetsbaarheden in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen. Het bedrijf heeft hiervoor onder andere een responsible disclosure-beleid en een beloningsprogramma voor ethische hackers in het leven geroepen. Facebook heeft inmiddels ruim twee miljoen dollar uitgekeerd aan hackers die kwetsbaarheden op de juiste manier hebben gemeld. De hoogste beloning voor het opsporen van één enkele kwetsbaarheid bedroeg 32.500 dollar.

Ethische hackers in dienst

Onder deze ethische hackers bevonden zich drie hackers die meerdere ernstige kwetsbaarheden in Facebook hebben opgespoord. Het sociale netwerk is zich duidelijk bewust van de meerwaarde van dit soort hackers, aangezien het bedrijf de drie ethische hackers in dienst heeft genomen. Deze nieuwe medewerkers richten zich volledig op het opsporen van onbekende kwetsbaarheden in het sociale netwerk.

Ook het overige personeel van Facebook wordt actief bij dit proces betrokken. Zo organiseert Facebook sinds oktober 2010 de wedstrijd Hacktober. Alle Facebook-medewerkers kunnen aan deze wedstrijd meedoen en zelf proberen kwetsbaarheden op te sporen. Wie hierin slaagt krijgt een Hacktober-t-shirt uitgereikt, waarmee hij of zij zijn succes in de wedstrijd kan aantonen.

Wall of shame

In eerste instantie werd overigens ook een 'wall of shame' geïntroduceerd, waarop medewerkers die in een val van cybercriminelen waren getrapt werden opgehangen. Deze maatregel was bedoeld om werknemers extra te motiveren goed na te denken over security voor zij een bijlage openen, op een link klikken of een verdacht bestand downloaden. Deze muur bleek echter niet het gewenst effect op te leveren en heeft inmiddels dan ook het veld moeten ruimen.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1