Chief Security Officer: 'Facebook heeft drie ethische hackers in dienst genomen'

hacker3

Facebook heeft drie verschillende ethische hackers inmiddels in dienst genomen. De hackers helpen het sociale netwerk nu full-time bij het opsporen van kwetsbaarheden en beveiligingsgaten in het sociale netwerk en de onderliggende IT-systemen.

Dit maakt Joe Sullivan, Chief Security Officer bij Facebook, tegenover The Register. Facebook zet zich actief in om kwetsbaarheden in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen. Het bedrijf heeft hiervoor onder andere een responsible disclosure-beleid en een beloningsprogramma voor ethische hackers in het leven geroepen. Facebook heeft inmiddels ruim twee miljoen dollar uitgekeerd aan hackers die kwetsbaarheden op de juiste manier hebben gemeld. De hoogste beloning voor het opsporen van één enkele kwetsbaarheid bedroeg 32.500 dollar.

Ethische hackers in dienst

Onder deze ethische hackers bevonden zich drie hackers die meerdere ernstige kwetsbaarheden in Facebook hebben opgespoord. Het sociale netwerk is zich duidelijk bewust van de meerwaarde van dit soort hackers, aangezien het bedrijf de drie ethische hackers in dienst heeft genomen. Deze nieuwe medewerkers richten zich volledig op het opsporen van onbekende kwetsbaarheden in het sociale netwerk.

Ook het overige personeel van Facebook wordt actief bij dit proces betrokken. Zo organiseert Facebook sinds oktober 2010 de wedstrijd Hacktober. Alle Facebook-medewerkers kunnen aan deze wedstrijd meedoen en zelf proberen kwetsbaarheden op te sporen. Wie hierin slaagt krijgt een Hacktober-t-shirt uitgereikt, waarmee hij of zij zijn succes in de wedstrijd kan aantonen.

Wall of shame

In eerste instantie werd overigens ook een 'wall of shame' geïntroduceerd, waarop medewerkers die in een val van cybercriminelen waren getrapt werden opgehangen. Deze maatregel was bedoeld om werknemers extra te motiveren goed na te denken over security voor zij een bijlage openen, op een link klikken of een verdacht bestand downloaden. Deze muur bleek echter niet het gewenst effect op te leveren en heeft inmiddels dan ook het veld moeten ruimen.

Lees ook
Onderzoek Cloud Security Alliance toont grote vraag naar CASB, extra scholing nodig om doelstellingen cloud-beveiliging te verduidelijken

Onderzoek Cloud Security Alliance toont grote vraag naar CASB, extra scholing nodig om doelstellingen cloud-beveiliging te verduidelijken

De Cloud Security Alliance (CSA) presenteert de resultaten van haar laatste onderzoeksrapport, The Evolution of the CASB. De CSA is een toonaangevende organisatie die standaarden, certificeringen en best practices definieert om een veilige cloud computing-omgeving te waarborgen. Aan het onderzoek deden meer dan tweehonderd IT- en beveiligingsprofessionals...

DSD Europe eerste die complete Acronis cloudportfolio direct vanuit reseller platform levert

DSD Europe eerste die complete Acronis cloudportfolio direct vanuit reseller platform levert

Als eerste in Europa stelt DSD Europe het complete Acronis cloudportfolio beschikbaar voor haar partners en levert de oplossingen, dankzij de API-koppeling, direct na aankoop vanuit het DSD-platform. Binnen één minuut ontvangt de reseller inloggegevens van de MSP-omgeving en kan de Acronis-oplossing voor de eindklant worden ingericht.

Acronis lanceert extra krachtige back-up oplossing specifiek voor air-gapped netwerken

Acronis lanceert extra krachtige back-up oplossing specifiek voor air-gapped netwerken

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, lanceert Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition, een full disk image back-upoplossing die speciaal ontworpen is voor air-gapped netwerken, netwerken 'zonder internet'.