Certificering maakt Clavister klaar voor beveiligen van militaire- en overheidssector

Clavister, leverancier van netwerkbeveiligingsoplossingen, wordt gecertificeerd volgens het Common Criteria (CC) Evaluation Assurance Level (EAL) 4+. Met deze certificering kan Clavister zijn oplossingen leveren aan overheidsinstellingen en militaire organisaties.

Overheidsinstellingen en militaire organisaties hanteren strikte eisen ten aanzien van de onafhankelijke validatie van security-oplossingen op basis van standaarden als CC EAL 4+. De ‘Common Criteria for IT Security Evaluations’, die ook wel bekend staan als ISO-standaard 15408, werden ontwikkeld door binnenlandse veiligheidsdiensten in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland.

De standaard voorziet in een breed scala aan evaluatiecriteria voor diverse soorten beveiligingsoplossingen voor bedrijven en overheidsinstellingen die omgaan met informatie die van belang is voor de nationale veiligheid. De CC-evaluaties omvatten officiële en grondige analyses en tests van de beveiligingsfunctionaliteit van security-oplossingen. Het doel is om na te gaan of deze oplossingen in de praktijk de prestaties leveren die de fabrikant eraan toedicht.

Meer over
Lees ook
Lexmark gecertificeerd volgens de ISO 20243-norm

Lexmark gecertificeerd volgens de ISO 20243-norm

Naarden – Lexmark, wereldwijd leider in oplossingen voor beeldverwerking, voldoet aan de ISO 20243-norm. Het is de enige printerfabrikant die deze veiligheidscertificering voor de toeleveringsketen heeft behaald.

Pinewood-pentester Hidde Smit behaalt tweede OSWE-certificering in Nederland

Pinewood-pentester Hidde Smit behaalt tweede OSWE-certificering in Nederland

Hidde Smit, werkzaam bij Pinewood, specialist in informatiebeveiliging, behaalde het officiële OSWE-certificaat van Offensive Security. Hij is de tweede Nederlandse pentester met dit certificaat op zak. Het geeft een kennisniveau aan waarvan de klanten van Pinewood direct kunnen profiteren. Smit behaalde zowel het OSCP (Offensive Security Cer1

Financiële dienstverleners kwetsbaarder voor storingen door certificaten

Financiële dienstverleners kwetsbaarder voor storingen door certificaten

Venafi heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek naar de omvang en frequentie van certificaat-gerelateerde storingen bij financiële dienstverleners. Daaraan hebben 100 CIO’s in Australië, Europa, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten deelgenomen. Uit het onderzoek blijkt dat financiële dienstv1