Certificering maakt Clavister klaar voor beveiligen van militaire- en overheidssector

Clavister, leverancier van netwerkbeveiligingsoplossingen, wordt gecertificeerd volgens het Common Criteria (CC) Evaluation Assurance Level (EAL) 4+. Met deze certificering kan Clavister zijn oplossingen leveren aan overheidsinstellingen en militaire organisaties.

Overheidsinstellingen en militaire organisaties hanteren strikte eisen ten aanzien van de onafhankelijke validatie van security-oplossingen op basis van standaarden als CC EAL 4+. De ‘Common Criteria for IT Security Evaluations’, die ook wel bekend staan als ISO-standaard 15408, werden ontwikkeld door binnenlandse veiligheidsdiensten in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland.

De standaard voorziet in een breed scala aan evaluatiecriteria voor diverse soorten beveiligingsoplossingen voor bedrijven en overheidsinstellingen die omgaan met informatie die van belang is voor de nationale veiligheid. De CC-evaluaties omvatten officiële en grondige analyses en tests van de beveiligingsfunctionaliteit van security-oplossingen. Het doel is om na te gaan of deze oplossingen in de praktijk de prestaties leveren die de fabrikant eraan toedicht.

Meer over
Lees ook
NEN 7503:2022 - herziene norm voor gegevensuitwisseling in de zorg gepubliceerd

NEN 7503:2022 - herziene norm voor gegevensuitwisseling in de zorg gepubliceerd

NEN 7503:2022 ‘Gegevensuitwisseling in de zorg - Elektronische verwerking en uitwisseling van gegevens voor het voorschrijven en ter hand stellen van medicatie’ is herzien en onlangs gepubliceerd. De nieuwe versie vervangt NEN 7503:2011. De norm levert een bijdrage aan de implementatie van richtlijnen en standaarden voor medicatieoverdracht en aan1

Herziene versie van NEN-ISO/IEC 27002 gepubliceerd

Herziene versie van NEN-ISO/IEC 27002 gepubliceerd

De herziene versie van NEN-ISO/IEC 27002 'Informatietechnologie - Beveiligingstechnieken - Praktijkrichtlijn met beheersmaatregelen op het gebied van informatiebeveiliging’ is gepubliceerd. De norm is ontwikkeld voor organisaties van elk type en elke omvang om zaken als afpersing, diefstal van gegevens en uitval van ICT-diensten te voorkomen.

Al je certificatenbeheer in één cloudplatform

Al je certificatenbeheer in één cloudplatform

Sectigo heeft een CA-neutraal cloudplatform gelanceerd voor Certificate Lifecycle Management. Dit betekent dat niet alleen de certificaten van Sectigo, maar ook die van externe certificaatautoriteiten beheerd kunnen worden op één centrale plek. Er is al ondersteuning toegevoegd voor Microsoft Certificate Authority (MSCA) en begin 2022 volgen er me1