Certificering maakt Clavister klaar voor beveiligen van militaire- en overheidssector

Clavister, leverancier van netwerkbeveiligingsoplossingen, wordt gecertificeerd volgens het Common Criteria (CC) Evaluation Assurance Level (EAL) 4+. Met deze certificering kan Clavister zijn oplossingen leveren aan overheidsinstellingen en militaire organisaties.

Overheidsinstellingen en militaire organisaties hanteren strikte eisen ten aanzien van de onafhankelijke validatie van security-oplossingen op basis van standaarden als CC EAL 4+. De ‘Common Criteria for IT Security Evaluations’, die ook wel bekend staan als ISO-standaard 15408, werden ontwikkeld door binnenlandse veiligheidsdiensten in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland.

De standaard voorziet in een breed scala aan evaluatiecriteria voor diverse soorten beveiligingsoplossingen voor bedrijven en overheidsinstellingen die omgaan met informatie die van belang is voor de nationale veiligheid. De CC-evaluaties omvatten officiële en grondige analyses en tests van de beveiligingsfunctionaliteit van security-oplossingen. Het doel is om na te gaan of deze oplossingen in de praktijk de prestaties leveren die de fabrikant eraan toedicht.

Meer over
Lees ook
Dyflexis behaalt opnieuw ISO 9001- en ISO 27001-certificeringen

Dyflexis behaalt opnieuw ISO 9001- en ISO 27001-certificeringen

Dyflexis, een leider in Workforce Management-software, heeft opnieuw de ISO 9001- en ISO 27001-certificeringen behaald. Deze hercertificeringen zijn een erkenning van de voortdurende kwaliteit en de beveiliging van de producten en diensten van Dyflexis. Auditbureau DEKRA voerde het certificeringstraject uit.

Provincie Gelderland heeft informatiebeveiliging op orde.

Provincie Gelderland heeft informatiebeveiliging op orde.

Provincie Gelderland heeft de belangrijkste internationale standaard voor informatiebeveiliging gehaald: het ISO 27001 certificaat. Gedeputeerde Jan Markink nam het certificaat vandaag in ontvangst. “We beheren veel informatie van inwoners en bedrijven. Hiermee tonen we dat we daar goed mee omgaan. Dat geeft vertrouwen.”

DigiCert introduceert Verified Mark Certificates voor Nederlandse handelsmerken

DigiCert introduceert Verified Mark Certificates voor Nederlandse handelsmerken

DigiCert, leverancier van digitaal vertrouwen, introduceert Verified Mark Certificates (VMC’s) voor bedrijven met in Nederland geregistreerde handelsmerken. Deze zijn compliant met de Brand Indicators for Message Identification (BIMI)-standaard van de AuthIndicators Working Group, waarvan ook Google deel uitmaakt.