CBP schorst dwangsom Facebook

privacy

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) schorst een dwangsom die Facebook opgelegd heeft gekregen tijdelijk nadat het Amerikaanse bedrijf belooft heeft mee te werken aan onderzoek. Facebook belooft alle benodigde informatie te zullen overhandigen.

Het CBP doet al langer onderzoek naar de privacyvoorwaarden van Facebook. Het onderzoek van het CBP kon tot nu toe echter niet worden afgerond aangezien Facebook weigerde de waakhond inzicht te geven in bepaalde informatie. Deze informatie zou nodig zijn om vast te stellen of de Nederlandse privacywetgeving van toepassing is op Google en of het CBP bevoegd is het bedrijf te onderzoeken.

Om de benodigde informatie toch in handen te krijgen had het CBP Facebook een dwangsom opgelegd. Deze kan oplopen tot maximaal 750.000 euro. De dwangsom is nu dus geschorst nadat Facebook belooft heeft volledige medewerking te zullen verlenen aan het onderzoek en de benodigde informatie te overhandigen.

Meer over
Lees ook
Cybersecuritymonitor 2022 namens Digital Trust Center

Cybersecuritymonitor 2022 namens Digital Trust Center

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft voor het zesde jaar op rij de Cybersecuritymonitor uitgebracht. Deze publicatie wordt mede op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gemaakt. Dit rapport geeft inzicht in de actuele stand van zaken rond de cyberweerbaarheid van bedrijven en huishoudens in Nederland.

Bedrijven die cybersecurity afstemmen op bedrijfsdoelstellingen zien omzetgroei

Bedrijven die cybersecurity afstemmen op bedrijfsdoelstellingen zien omzetgroei

Bedrijven die cybersecurity afstemmen op hun bedrijfsdoelstellingen kunnen aanzienlijk besparen op de kosten van cyberaanvallen en tegelijkertijd hun omzetgroei verhogen en hun marktaandeel vergroten, blijkt uit nieuw onderzoek van Accenture. Dit belangrijke inzicht komt naar voren in een tijd waarin we een wereldwijde toename van cyberaanvallen w1

Verizon 2023 Data Breach Investigations Report: frequentie en kosten van social engineering-aanvallen rijzen de pan uit

Verizon 2023 Data Breach Investigations Report: frequentie en kosten van social engineering-aanvallen rijzen de pan uit

Verizon Business publiceert de 16e editie van zijn ‘Data Breach Investigations Report’ (2023 DBIR). Het bedrijf analyseerde 16.312 beveiligingsincidenten en 5.199 datalekken. Een van de belangrijkste conclusies is dat de kosten van ransomware de pan uit rijzen. Deze malware versleutelt de data van organisaties en vraagt hen om losgeld in ruil voor1