CBP gaat samenwerken met Amerikaanse FTC

privacy

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) maakt bekend met de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) een samenwerkingsovereenkomst (Memorandum of Understanding of MoU) te hebben afgesloten. De partijen willen nauwer gaan samenwerken en gezamenlijk onderzoek uitvoeren. Het CBP en de FTC gaan op vertrouwelijke basis informatie uitwisselen.

De overeenkomst is getekend door CBP-voorzitter Jacob Kohnstamm en de voorzitter van de FTC Edith Ramirez. “Deze overeenkomst verstevigt de goede relatie tussen beide toezichthouders en is een belangrijke stap voor intensievere samenwerking”, aldus Kohnstamm tijdens de ondertekening. “We leven in een wereld waarin persoonsgegevens steeds vaker nationale landsgrenzen overgaan. Het is daarom van groot belang dat de toezichthouders meer gaan samenwerken, ook in de handhaving.”

De FTC-voorzitter voegde hieraan toe dat “deze overeenkomst de inspanningen om de privacy van consumenten aan beide kanten van de Atlantische oceaan te beschermen, zal versterken”.

Meer over
Lees ook
Beyond Identity gaat samenwerking aan met GitLab

Beyond Identity gaat samenwerking aan met GitLab

Beyond Identity, aanbieder van phishing-bestendige multi-factorauthenticatie, en GitLab Inc., de maker van het One DevOps Platform, maken vandaag bekend dat zij een samenwerking zijn aangegaan. Een speciale integratie tussen hun platforms voorkomt dat mensen met kwade bedoelingen kwetsbaarheden in DevOps-omgevingen introduceren en minimaliseert de1

Networking4all en ICTRecht intensiveren samenwerking

Networking4all en ICTRecht intensiveren samenwerking

Cybersecurity dienstverlener Networking4all en adviesbureau ICTRecht hebben een rijke geschiedenis van samenwerking. Naar aanleiding van wederzijdse tevredenheid hebben zij besloten de samenwerking te intensiveren, waarin zij nog meer voordelen zien voor de klant. ICTRecht, sterk in o.a. juridisch advies, compliance en ICT-contracten, en Networkin1

Noname Security en iSOC24 kondigen partnership aan

Noname Security en iSOC24 kondigen partnership aan

Noname Security en iSOC24 hebben vandaag een strategische samenwerking aangekondigd met als doel om het bereik van het API Security Platform van Noname Security binnen de Benelux markt verder te verhogen en klanten in staat te stellen om de relevante risico’s in hun omgeving aan te kunnen pakken.