Brocade neemt Ruckus Wireless over

Brocade maakt bekend Ruckus Wireless over te nemen. De netwerkgigant betaalt zo’n 1,5 miljard dollar voor Ruckus Wireless.

Met de overname wil Brocade zijn enterprise netwerkportfolio uitbreiden. Brocade is al langer actief op het gebied van netwerkoplossingen, terwijl Ruckus Wireless draadloze netwerkproducten levert. De portfolio’s van beide bedrijven sluiten dan ook goed op elkaar aan.

Positie op markt verbeteren

Brocade stelt door de overname een leidende speler te worden op het gebied van storage area networking en als wifi service provider. Daarnaast verwacht Brocade de tweede positie in de markt voor datacenternetworking in te kunnen nemen, de derde plek in de markt voor enterprise wireless lan en eveneens de derde positie in de markt voor enterprise edge networking. De overname van Ruckus Wireless moet rond het derde kwartaal van het fiscale jaar 2016 zijn afgerond.

Onlangs kocht Brocade ook al StackStorm, een leverancier van automatiseringssoftware voor datacenters. StackStorm levert schaalbare open source oplossingen op basis van DevOps voor netwerkoplossingen van Brocade.

Lees ook
Pointsharp en Cryptshare bundelen hun krachten

Pointsharp en Cryptshare bundelen hun krachten

Pointsharp, gesteund door Main Capital Partners, kondigt de acquisitie aan van secure beveiligde communicatie specialist Cryptshare AG ("Cryptshare"), gevestigd in Duitsland.

Allegro Network Multimeter tool voor Wireshark packet-analysis

Allegro Network Multimeter tool voor Wireshark packet-analysis

SCOS Software bv te Hoofddorp, EMEA Wireshark University Certified Training Partner, levert ter ondersteuning bij network analysis & troubleshooting de Allegro Network Multimeter producten. Netwerk-, engineering- en securitymedewerkers hebben behoefte aan een reeks packet-analysis technieken. Denk bijvoorbeeld aan het analyseren van kritische netw1

LANCOM breidt switch-portfolio uit met de LANCOM GS-3152P

LANCOM breidt switch-portfolio uit met de LANCOM GS-3152P

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en security-specialist, breidt zijn switch-portfolio voor kleine en middelgrote bedrijven verder uit met de LANCOM GS-3152P. Deze Power over Ethernet (PoE)-switch gebruikt Gigabit-technologie om eindapparaten die relatief weinig data verwerken, zoals IP-telefoons, printers of pc's, te verbinden met het netwerk