Brocade neemt Ruckus Wireless over

Brocade maakt bekend Ruckus Wireless over te nemen. De netwerkgigant betaalt zo’n 1,5 miljard dollar voor Ruckus Wireless.

Met de overname wil Brocade zijn enterprise netwerkportfolio uitbreiden. Brocade is al langer actief op het gebied van netwerkoplossingen, terwijl Ruckus Wireless draadloze netwerkproducten levert. De portfolio’s van beide bedrijven sluiten dan ook goed op elkaar aan.

Positie op markt verbeteren

Brocade stelt door de overname een leidende speler te worden op het gebied van storage area networking en als wifi service provider. Daarnaast verwacht Brocade de tweede positie in de markt voor datacenternetworking in te kunnen nemen, de derde plek in de markt voor enterprise wireless lan en eveneens de derde positie in de markt voor enterprise edge networking. De overname van Ruckus Wireless moet rond het derde kwartaal van het fiscale jaar 2016 zijn afgerond.

Onlangs kocht Brocade ook al StackStorm, een leverancier van automatiseringssoftware voor datacenters. StackStorm levert schaalbare open source oplossingen op basis van DevOps voor netwerkoplossingen van Brocade.

Lees ook
Allegro Netwerk Multimeter gaat draadloos

Allegro Netwerk Multimeter gaat draadloos

Netwerkanalyse en troubleshooting specialist Allegro Packets heeft een software update uitgebracht die de mogelijkheden van de Allegro Network Multimeter uitbreidt. Met de 4.0 firmware update kunnen gebruikers bekabeld netwerkverkeer meten en draadloze WiFi-netwerken analyseren door gebruik te maken van een aparte USB WiFi capture adapter voor de1

Radboud monitort netwerk ongelimiteerd en vendor-onafhankelijk met WhatsUp Gold

Radboud monitort netwerk ongelimiteerd en vendor-onafhankelijk met WhatsUp Gold

Duizenden studenten die op één locatie wifi gebruiken, bedreigingen vanuit buitenaf, switches die onder stress staan... Het zijn slechts enkele verschillende uitdagingen uit de dagelijkse praktijk bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. Monitoring is belangrijker dan ooit

Wireshark University EMEA @ CyberSec Brussel

Wireshark University EMEA @ CyberSec Brussel

Als de EMEA Certified Training Partner van de Wireshark University USA, zal SCOS deelnemen aan de CyberSec beurs op 19 en 20 april in Brussel, stand: 07.A033.