Britse ziekenhuizen en Renault fabriek nog steeds offline na ransomware uitbraak

encryptie

Zeven ziekenhuizen in Groot-Brittannië die zijn getroffen door de WannaCry ransomware, ook wel WanaCry, WeCry en WanaCrypt0r genoemd, kampen nog steeds met problemen. Ook is een fabriek van Renault in Douai, Frankrijk nog steeds offline na de aanval.

Persbureau Associated Press (AP) meldt dat het merendeel van de 47 getroffen ziekenhuizen inmiddels weer naar behoren opereren. Zeven vestigingen kampen echter nog steeds met problemen. De IT-systemen van de ziekenhuizen zijn op het moment van schrijven nog steeds offline.

Barts Health

Barts Health, een organisatie die zeven ziekenhuizen in Londen beheert, geeft aan nog steeds ambulances te moeten doorsturen naar andere ziekenhuizen. Daarnaast zijn enkele operaties afgezegd en afspraken met patiënten uitgesteld.

Daarnaast meldt autofabrikant Renault aan het AP dat de productie in zijn fabriek in Douai in het noorden van Frankrijk maandagochtend de productie niet heeft hervat. Technici zouden meer tijd nodig hebben om de besmetting met de WannaCry ransomware te verhelpen en systemen weer naar behoren te laten draaien. Het bedrijf stelt dat de productie is stilgelegd als een preventieve maatregel. Het is niet duidelijk in welke mate de fabriek is getroffen door de ransomware.

Lees ook
'Bladabindi RAT infecteert 140.000 PC's per maand'

'Bladabindi RAT infecteert 140.000 PC's per maand'

De Bladabindi Remote Access Tool (RAT) blijkt snel in populariteit toe te zijn genomen. Cybercriminelen infecteerde in januari 2013 nog maar slechts zo'n 18.000 PC's. Dit aantal is in december 2013 toegenomen tot bijna 140.000 infecties per maand. Dit meldt Microsoft, dat zijn Malicious Software Removal Tool in het Windows-besturingssysteem heeft1

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1