Bomgar helpt gedeelde inloggegevens veilig te stellen en beheren

Bomgar, leverancier van enterprise-oplossingen voor secure access, introduceert Bomgar Vault 17.1: de nieuwste versie van hun enterprise managementoplossing voor wachtwoorden en credentials. De oplossing helpt organisaties om gedeelde en gevoelige credentials, die zij delen met geautoriseerde gebruikers en IT-leveranciers, veilig te stellen, te managen en te administreren.

Door middel van de RotateAnywhere-technologie kunnen inloggegevens via een online netwerk remote worden geroteerd, zonder tussenkomst van een VPN-connectie of de inzet van Software Defined Networking (SDN). Hiermee verhoogt de oplossing de veiligheid, compliancy en productiviteit door:

  • snel en gemakkelijk toegewezen inloggegevens beschikbaar te stellen aan beveiligingsspecialisten en IT-professionals;
  • het beheren en geautomatiseerd roteren van wachtwoorden;
  • het veilige gebruik van gedeelde accounts.

Inloggegevens doelwit cybercrime

Met het stijgende aantal cyberaanvallen, waarbij inloggegevens vaak het belangrijkste doelwit zijn, wordt de bescherming van inloggegevens steeds belangrijker. Eén onoplettende of onervaren gebruiker kan net zo gevaarlijk zijn als een cybercrimineel. Bomgar Vault 17.1 maakt het eenvoudig om toegekende inloggegevens inzichtelijk te maken en deze in een beschermde omgeving te plaatsen waar deze gecontroleerd en geroteerd worden.

Stuart Facey, VP EMEA bij Bomgar: “Veel van onze klanten, waaronder banken, zorginstellingen en managed service providers, kwamen bij ons met uitdagende vraagstukken rondom het roteren en willekeurig toekennen van inloggegevens voor hun op afstand beheerde netwerken. Klanten willen niet de risico’s en kosten dragen van meerdere VPN’s die nodig zijn bij de inzet van de traditionele enterprise wachtwoordmanagementoplossingen. In antwoord daarop hebben wij RotateAnywhere ontwikkeld, waarmee organisaties de veiligheid van hun gedistribueerde omgevingen en ecosysteem verder kunnen optimaliseren.”

Infrastructuur beter beschermen

Marcel Schipper, Manager Outsourcing Services bij Pink Elephant, is erg blij met de nieuwe release van Bomgar Vault: “Eén van de grootste securitydreigingen, het hacken van een privilege of administrator account, wordt hiermee zo veel mogelijk voorkomen. Met Bomgar Vault bieden we klanten het comfort dat de infrastructuur die zij aan ons toevertrouwen, nog beter beschermd is tegen ongeautoriseerde toegang en dat alle beheeractiviteiten worden gelogd. Voor klanten die aan auditverplichtingen moeten voldoen maakt de oplossing het proces van controles en rapportages een stuk gemakkelijker.”

Meer over
Lees ook
Cyber Defence moet innovatie versnellen

Cyber Defence moet innovatie versnellen

Wat meer optimisme over onze weerbaarheid voor cyberaanvallen is goed voor Nederland, vindt Roel van Rijsewijk, directeur Cyber Defence bij Thales. Het is ook goed dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid onlangs in het Cybersecuritybeeld Nederland 2019 opnieuw de noodklok luidde over de kwetsbaarheid van de Nederlandse...

'De Benelux loopt achter op het gebied van cybersecurity, India presteert het best'

'De Benelux loopt achter op het gebied van cybersecurity, India presteert het best'

Organisaties over de hele wereld lopen vast in hun voortgang op het gebied van cybersecurity en riskeren verlamming nu cybercriminelen steeds geavanceerder te werk gaan. Dit blijkt uit het rapport 2019 Risk:Value – ‘Destination standstill. Are you asleep at the wheel?’ van NTT Security, een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf en expertisecentrum voor...

Cybersecurity vitale waterwerken niet waterdicht

Cybersecurity vitale waterwerken niet waterdicht

Tunnels, bruggen, sluizen en waterkeringen kunnen nog beter worden beveiligd tegen cyberaanvallen. Rijkswaterstaat heeft de afgelopen jaren veel werk verzet en noodzakelijke maatregelen in kaart gebracht om waterkeringen beter te beveiligen. Maar die veiligheidsmaatregelen zijn niet allemaal uitgevoerd. De Algemene Rekenkamer constateert dat de minister...