Bitfinex overweegt verlies door bitcoindiefstal te verdelen over klanten

bitcoin

De Hongkongse bitcoin exchange Bitfinex overweegt het verlies door de recente diefstal van bitcoins met een waarde van 58 miljoen euro te verdelen over alle klanten. Iedere gebruiker draait in dit geval op voor een deel van de schade, en voorkomt dat sommige gebruikers al hun bitcoins kwijt zijn.

Dit meldt Reuters. Bij de diefstal werden 119,756 bitcoins gestolen met een waarde van ongeveer 58 miljoen euro. Dit komt neer op ongeveer 0,75% van alle bitcoins die in circulatie zijn. Bitfinex zegt de details nog te moeten uitwerken, maar te overwegen een ‘gesocialiseerd verliesscenario’ te omarmen. Hierbij wordt de miljoenenverlies door de diefstal verdeeld over alle bitcointegoeden en actieve leningen. Het is niet duidelijk hoe dit precies in zijn werk zal gaan.

Meer over
Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1