Bitdefender lanceert IoT-beveiligingsoplossing BOX

bitdefender-box

Bitdefender introduceert BOX, all-in-one oplossing die Internet-of-Things (IoT)-gebruikers bescherming biedt. Het internetverkeer van alle IoT-apparaten wordt via BOX geleidt, waardoor de oplossing dit verkeer kan controleren op dreigingen en deze indien nodig kan blokkeren.

Het IoT gaat naar verwachting de komende jaren een steeds belangrijkere rol spelen in het leven van gebruikers. Allerlei apparatuur die we dagelijks gebruiken wordt met internet verbonden. Dit brengt echter ook risico’s met zich mee. Apparaten die met internet zijn verbonden kunnen immers ook gehackt worden.

Beveiliging via VPN

Bitdefender speelt hierop in met BOX. De unit kan functioneren als een stand-alone router, maar is vooral bedoeld als aanvulling op bestaande routers. Alle IoT-apparaten in huis kunnen met de BOX worden verbonden. Zodra een gebruiker buitenshuis gebruikt maakt van zo’n apparaat kan deze via een Virtual Private Network worden verbonden met de BOX, waarna het apparaat alsnog wordt beschermd via deze oplossing.

De oplossing heeft een aanschafprijs van 199 dollar. Daarnaast zullen gebruikers een abonnement moeten afsluiten om gebruik te kunnen maken van de BOX. Na het eerste jaar brengt Bitdefender hiervoor jaarlijks 99 dollar in rekening. Voor dit bedrag krijgen gebruikers echter wel een oplossing waarmee zij een onbeperkt aantal IoT-apparaten kunnen beveiligen.

Lees ook
Best practices helpen privé-apparaten veilig op de werkvloer te gebruiken

Best practices helpen privé-apparaten veilig op de werkvloer te gebruiken

Microsoft lanceert een reeks best practices voor werknemers die hun privé-apparaten op de werkvloer willen gebruiken. Het bedrijf adviseert onder andere alleen legitieme apps en software te gebruiken die afkomstig is van betrouwbare bronnen. Het meenemen van privé-apparaten naar de werkvloer, wat ook wel Bring Your Own Device (BYOD) wordt genoemd1

HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP gaat McAfee LiveSafe service standaard wereldwijd als ‘pre-install’ meeleveren met nieuwe consumentenpc’s en zakelijke pc’s. McAfee LiveSafe is een ‘cross-device’ beveiligingsdienst die de data, identiteitsgegevens en alle pc’s, Macs, smartphones en tablets van gebruikers beschermt. “We staan aan de vooravond van een nieuw computertijdperk, wa1