Bitdefender introduceert Human Risk Analytics ter bescherming tegen menselijke fouten en kwade intenties

Bitdefender

Amsterdam, juli 2020 – Bitdefender breidt zijn beveiligingsplatform GravityZone uit met Human Risk Analytics. Deze innovatieve oplossing beschermt de zwakste schakel in de beveiliging van elke organisatie: de menselijke factor.

Mensen zijn het meest waardevolle bedrijfsmiddel van elke organisatie. Tegelijkertijd brengen zij door menselijke fouten ook risico’s met zich mee. De wereldwijde pandemie heeft bewezen dat cybercriminelen geen moment aarzelen om misbruik te maken van de angst, wanhoop en behoefte aan informatievoorziening van mensen. De cyberaanvallen worden steeds doelbewuster gericht op het menselijke element van digitale ecosystemen.

Human Risk Analytics wordt nu in GravityZone ingezet om handelingen van de gebruikers te analyseren. Ook wordt gedrag geïdentificeerd dat een mogelijk beveiligingsrisico is voor de organisatie en gebruiker. Dit zet de Risk Analytics Engine kracht bij en zorgt voor een uitgebreid overzicht van de werkelijke beveiligingsstatus van organisaties. Dat geldt ook voor de eindgebruikers, die in de loop der jaren vaak een blinde vlek hebben ontwikkeld voor cyberbescherming. Risicoscores stellen beveiligingsbeheerders in staat om systemen en gebruikers met een hogere blootstelling aan risico’s te definiëren en gericht actie te ondernemen. Daarmee kunnen ze de beveiligingsrisico’s terugdringen zonder de hele omgeving dicht te hoeven timmeren.

De laatste versie van GravityZone is voorzien van een verbeterde beveiligingsmechanismen dankzij de integratie van Ransomware Mitigation. Deze module helpt organisaties om de gevolgen van geavanceerde ransomware-aanvallen te neutraliseren door te voorzien in real-time back-ups van bestanden.

Nu de regelgeving in veel landen voorschrijft dat beveiligingsoplossingen op locatie moeten worden ingezet, is de cloud-native Endpoint Detection and Response hergeprogrammeerd als GravityZone-module voor gebruik op locatie.

“Met deze uitbreidingen is GravityZone uitgegroeid tot een platform dat in staat is om de bedrijfsbrede digitale omgeving te beschermen”, zegt Andrei Pisau, senior director Product Management bij Bitdefender Enterprise Solutions. “Wij voorzien organisaties van de tools die ze nodig hebben om diepgaand inzicht te verwerven in hun blootstelling aan risico’s en om een halt toe te roepen aan geavanceerde bedreigingen die hen op elk niveau kunnen treffen: endpoints, het netwerk, de cloud en niet te vergeten de eindgebruikers.”

Meer over
Lees ook
Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan de Microsoft Security Copilot Partner Private Preview. Microsoft selecteerde Qualys vanwege de lange ervaring die het bedrijf heeft met de beveiligingsoplossingen, de medewerking die het verleent aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit en de hechte relatie.

Het vraagstuk van verantwoord gebruik van AI-toepassingen binnen organisaties

Het vraagstuk van verantwoord gebruik van AI-toepassingen binnen organisaties

Artificial intelligence (AI) heeft in korte tijd zijn stempel gedrukt op vrijwel elke afdeling van organisaties. Of het nu gaat om klantenservice, marketing, data-analyse of financiële planning: AI-tools spelen een cruciale rol bij het verhogen van de efficiëntie van bedrijfsprocessen. Maar weten bedrijven hoe vaak en op welke manier hun werknemer1

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap om gezamenlijk de cyberbeveiliging van hun klanten te versterken. Dit partnerschap zal real-time zichtbaarheid, risicomanagement, continue dreigingsmonitoring en NIS2-compliance services bieden voor de hele onderneming, inclusief campus, datacenter, externe werknemers, cloud, mobiel, IoT, O1