Bitdefender introduceert Advanced Endpoint Risk Analytics

Bitdefender heeft zijn oplossing voor endpoint-beveiliging GravityZone uitgebreid met mogelijkheden voor het analyseren van beveiligingsrisico’s. Organisaties kunnen hiermee de gebieden inperken van waaruit aanvallen op endpoints kunnen worden gedaan en deze apparatuur proactief tegen cyberdreigingen beschermen door voortdurende detectie, prioritering en eliminatie van risico’s uit verkeerd geconfigureerde endpoint software.

Bitdefender De meeste moderne cyberdreigingen hebben het gemunt op bekende kwetsbaarheden in applicaties en configuraties op endpoints. Zo maakte de beruchte ransomware WannaCry misbruik van riskante configuraties en had voorkomen kunnen worden met eenvoudige wijzigingen van het beleid qua configuratiebeheer. De nieuwe mogelijkheden in GravityZone voor het analyseren van beveiligingsrisico’s op endpoints stelt SecOps-teams in staat om de beveiliging op te voeren en endpoints te beschermen tegen cyberaanvallen door het elimineren van een van de belangrijkste oorzaken van malware-infecties en datalekken. SecOps-teams worden dagelijks bedolven door monotone en reactieve taken zoals het beheer van kwetsbaarheden, het doen van onderzoek naar de ernst van beveiligingsincidenten en patching. Endpoint Risk Analytics helpt hen tijd vrij te maken voor taken met een strategischer karakter, zoals het in kaart brengen van risico’s en deze proactief tegengaan.

“De complexiteit en diversiteit van moderne heterogene endpoint-omgevingen resulteert maar al te vaak in fouten in configuraties. Deze fouten kunnen de dienstverlening verstoren en kwetsbaarheden blootleggen die uiteindelijk leiden tot beveiligingsincidenten”, zegt Dave Gruber, senior analist Endpoint Security bij de Enterprise Strategy Group. “Het toevoegen van beveiligingsrisicobeheer op endpoints versterkt het platform voor endpoint-beveiliging met essentiële functionaliteit. IT- en beveiligingsteams kunnen hiermee het aanvalsoppervlak verder verkleinen met voortdurende proactieve bewaking en beheer van endpoint-configuraties.”

Bitdefender GravityZone helpt onderbezette IT- en beveiligingsteams aan gecoördineerde, flexibele endpoint-beveiliging met maximale efficiëntie, automatisering en gebruiksgemak. Het platform biedt geavanceerde technologie voor endpoint-beveiliging die uit ruim 30 geavanceerde lagen is opgebouwd. GravityZone maakt gebruik van de grootste verzameling informatie over dreigingen binnen de branche, die wordt gevoed met data van ruim 500 miljoen sensoren in alle delen van de wereld. De oplossing op basis van één agent en één beheerconsole biedt daarnaast een functierijke EDR-laag die met minimale systeembelasting gepaard gaat. Organisaties met beperkte middelen voor security-analyse kunnen daarmee beveiligingsmeldingen onderzoeken op ernst met een simpele muisklik. Dit reduceert meldingsmoeheid en de tijd die nodig is om meldingen af te handelen.

“Het blokkeren van de huidige, uiterst geavanceerde cyberdreigingen vraagt om een strategische en evenwichtige aanpak van endpoint-beveiliging. De best beveiligde organisaties maken geen gebruik van of een preventief model of een detectie en incidentrespons-model. Zij combineren krachtige mogelijkheden voor preventie met snelle detectie en incidentrespons en geïntegreerde functionaliteit voor het analyseren van beveiligingsrisico’s. Daarmee kunnen ze de beveiliging van endpoints proactief versterken, het aanvalsoppervlak verkleinen en toekomstige mogelijke aanvallen tegengaan”, zegt Harish Agastya, senior vice president Enterprise Solutions bij Bitdefender. “Onze drieledige aanpak, met in de praktijk bewezen preventiemogelijkheden, EDR met minimale systeembelasting en proactieve risicoanalyse, is een primeur in de sector en vormt een kerncomponent van onze Integrated Breach Avoidance-strategie.”