Bitdefender biedt gratis universele sleutel voor REvil/Sodinokibi ransomware (aanvallen voor 13 juli)

Bitdefender-700599-2020

Bitdefender heeft in samenwerking met een bekende wetshandhavingspartner een universele decryptor ontwikkeld voor REvil/Sodinokibi. Met deze sleutel kunnen slachtoffers van ransomware aanvallen van REvil die plaatsvonden voor 13 juli 2021 hun bestanden herstellen.

 

Op 13 juli 2021 ging een deel van de REvil infrastructuur op zwart, waardoor slachtoffers die hun bestanden niet hadden vrijgekocht geen manier meer hadden om hun versleutelde data te herstellen. Met deze decryptie-tool kunnen deze slachtoffers hun data toch weer terugkrijgen

 

 

Bitdefender beschrijft in deze blog enkele details. Het heeft ook de download naar de decryptor en een tutorial over hoe deze te gebruiken

 

https://www.bitdefender.com/blog/labs/bitdefender-offers-free-universal-decryptor-for-revil-sodinokibi-ransomware/

Lees ook
Politiediensten halen LockBit infra offline

Politiediensten halen LockBit infra offline

Op 20 februari 2024 hebben Europol, de Nederlandse Politie en politiediensten uit tien landen met een grote verstoringsactie 34 servers uit de lucht gehaald van de ransomware groepering LockBit.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?