Bitcoinhandelaar bevriest tegoeden van klanten

bitcoin

Na Mt. Gox verkeert nu opnieuw een grote bitcoinhandelaar in problemen. Vircurex maakt bekend de tegoeden van zijn klanten te hebben bevroren. Het bedrijf stelt dat een aantal klanten grote hoeveelheden bitcoins hebben opgenomen, waardoor Vircurex simpelweg geen geld meer heeft.

De bitcoinhandelaar heeft op zijn website een verklaring geplaatst. Vircurex werd vorig jaar twee keer gehackt, waarbij een flinke hoeveelheid bitcoins zijn gestolen. De handelaar vergoeden de schade die klanten hierdoor hadden geleden en verloor hierdoor een flinke hoeveelheid van zijn bitcoinvoorraad. De handel van klanten zorgde ervoor dat de handelaar langzaam weer meer bitcoins in voorraad kreeg.

Tekort

Een aantal klanten besloten onlangs echter een grote hoeveelheid bitcoins van Vircurex te halen, waardoor de dienst nu met een tekort aan bitcoins heeft te kampen. Het bedrijf zag zich daardoor genoodzaakt de tegoeden van een onbekend aantal klanten te bevriezen.

De website hoopt een doorstart te kunnen maken en de tegoeden van klanten stapsgewijs weer beschikbaar te kunnen maken. Vircurex wil eerst een selecte groep klanten weer beschikking geven over hun bitcoins. De handel van deze selecte groep kan Vircurex nieuwe bitcoins opleveren, waardoor op termijn steeds meer accounts weer beschikbaar moeten zijn.

Malafide Twitter-accounts

Cybercriminelen spelen overigens nu al in op de commotie rond Vircurex. Op Twitter zijn twee malafide accounts aangemaakt met de namen 'vircurex.' en 'vircurex.eu'. Vircurex stelt op zijn website niets met deze accounts te maken te hebben. De handelaar benadrukt klanten nooit om inloggegevens voor hun account te zullen vragen en vraagt klanten dan ook met klem deze gegevens niet aan de Twitter-accounts te verstrekken.

Lees ook
Hackers misbruiken onwaakzaamheid over bekende kwetsbaarheid in netwerktijdprotocol

Hackers misbruiken onwaakzaamheid over bekende kwetsbaarheid in netwerktijdprotocol

Sommige kwetsbaarheden worden zo weinig misbruikt dat eigenlijk niemand er aandacht aan besteed. Een voorbeeld hiervan is NTP-servers. Cybercriminelen hebben onverwachts een flinke hoeveelheid aanvallen op netwerktijdprotocol (NTP)-servers uitgevoerd, waardoor zij allerlei servers van grote bedrijven konden neerhalen. Symantec meldt een plotselin1

Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel maakt bekend de naam McAfee niet langer te zullen gebruiken voor zijn antivirusproducten. Het bedrijf wil hiermee de banden met de McAfee-oprichter John McAfee zo veel mogelijk verbreken. De McAfee-oprichter is de laatste jaren regelmatig negatief in het nieuws. Zo werd hij in 2012 gezocht voor moord in het Centraal-Amerikaanse land Belize.1

SANS publiceert resultaten onderzoek naar security Internet of Things

SANS publiceert resultaten onderzoek naar security Internet of Things

SANS heeft een onderzoek afgerond naar de security-aspecten van het Internet of Things. In het '2013 Securing the Internet of Things' geheten rapport zijn de resultaten gebundeld van gesprekken met 391 IT-specialisten. Daarin gaan zij in op de huidige stand van zaken rond Internet of Things en de nabije toekomst. Op 15 januari organiseert SANS een1